• Ändra språk

Attendo Castren

Pietarsaari · Palvelukoti · Mielenterveyskuntoutujat · Lievästi kehitysvammaiset

Attendo Castrén on viihtyisällä asuinalueella toimiva 22 -asukaspaikkainen koti, joka sijaitsee osoitteessa Castréninkatu 10 A, Pietarsaari. Attendo Castrén tarjoaa portaittaista, ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille. Kodin asukkaita palvellaan sekä suomen- että ruotsinkielellä.

Palvelukodin päällikkö

Anna Kronholm

Puhelin: 044 7800 452

Tavoitettavissa arkisin klo 7-15

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Sairaanhoitajan Tina Henriksson : p. 044 780 8115
Ohjaajat 24/7: p. 044 7800 476
Päivätoiminta ja kotikuntoutus: p. 044 7800 750
Sairaanhoitajan Tina Henriksson : p. 044 780 8115
Ohjaajat 24/7: p. 044 7800 476
Päivätoiminta ja kotikuntoutus: p. 044 7800 750

Osoite

Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari

Lisätietoja

Attendo Castrén - yksilöllinen koti

Attendo Castrénin asukkaat eivät tarvitse laitoshoitoa mutta eivät myöskään selviydy itsenäisestä asumisesta ja arjesta. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, omaisten sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tavat, tottumukset ja tarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti sekä aina tarpeen niin vaatiessaan. Suunnitelma ohjaa asukkaan eloa ja kuntoutumista kodilla.

Kotoisaa asumista

Jokaisella asukkaalla on oma huone jonka saa sisustaa haluamallaan tavalla. Palvelukodin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdesta ylimmästä kerroksesta löytyvät ryhmäkodit. Alimmassa kerroksessa sijaitsee neljä tukiasuntoa, sauna sekä pyykkitupa. Tilat soveltuvat myös hieman liikuntarajoitteisille.

Monipuoliset palvelut

Palvelukodin läheisyydessä on kauppa, lisäksi Pietarsaaren muut palvelut ovat lähietäisyydellä, kävelymatkan päässä. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi merenranta on kävelymatkan päässä mahdollistaen asukkaiden virkistäytyminen uinnin tai kalastuksen parissa.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Palvelukodin henkilökuntaan kuuluu palvelukodin päällikkö, sairaanhoitaja, sosionomi ja seitsemän ohjaajaa, kotiavustaja sekä keittäjä. Kodissa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena. Jokaisen työntekijän erityisosaaminen huomioidaan kodin toiminnassa ja arjessa. Palvelukodin omalääkäri järjestetään Malmin sosiaali- ja sairaanhoitopiirin kautta ja hän vierailee palvelukodissa kerran kuukaudessa. Hän on myös palvelukodin henkilökunnan tavoitettavissa puhelimitse arkisin.

Päivätoiminta ja kotikuntoutus

Attendo Castrénissa on kehitetty usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Nämä toiminnot ovat osa palvelukodin toimintaa mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa. Päivätoiminnassa tarjotaan toimintaa pienryhmissä kuntoutujien tarpeen ja halukkuuden mukaan. Päivätoiminnassa kokoontuukin muun muassa kokkiryhmiä ja naisten- sekä miestenryhmiä. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan ja autetaan arjen askareissa kuten ruuanlaiton toteutuksessa, kaupassa käynnillä sekä muussa arjen organisoinnissa.