Attendo Castren sv

Attendo Castrén är ett servicehem i Jakobstad med 22 platser. Attendo Castrén erbjuder boende- och rehabiliteringsservice, indelad i olika steg, för mentalvårdsklienter.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Castréninkatu 10 A

 • 68600 Jakobstad

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 22

  Huoneen koko - 11,9-20,9 m2

  Palvelua kielillä - suomi, svenska

  Valmistunut - 2007

Story image

Målinriktat stöd

I servicehemmet finns även stödboende för personer som klarar sig mera självständigt. De som bor på hemmet betjänas på både finska och svenska. De som bor på Attendo Castrén behöver inte anstaltsvård, men klarar inte heller av ett självständigt boende eller vardag. Tillsammans med den boende, de anhöriga samt social- och hälsovården utarbetas en individuell rehabiliteringsplan för alla boende, där man tar hänsyn till den boendes livshistoria, seder, vanor och behov. Rehabiliteringsplanen revideras regelbundet och alltid vid behov.

Story image

Eget hem

Var och en har ett eget rum som han eller hon får inreda enligt egen önskan. Servicehemmet omfattar hela höghuset och grupphemmen finns på de två översta våningarna. På den nedersta våningen finns fyra stödboenden, bastu och tvättstuga. Alla basservice finns i Castréns närhet. I området finns också möjlighet till bra och trygga frilufts- och fritidsaktiviteter. Havsstranden finns på promenadavstånd från hemmet.

Story image

Lev livet på ditt eget sätt

I hemmets vardag stärker man viktiga levnadsfärdigheter och lär sig utföra vardagssysslor. Den individuella rehabiliteringsplanen utarbetas utgående från den boendes egna resurser och förmågor samt för att gen den boende möjlighet att lära sig nytt och få uppmuntran. I Attendo Castrén har man under flera år utvecklat dagverksamhet och rehabilitering hemma. Funktionerna utgör en del av servicehemmets verksamhet, men finns i separata utrymmen.
Inom dagverksamheten tillhandahålls verksamhet i smågrupper utgående från klienternas behov och önskemål. Inom dagverksamheten samlas bland annat kockgrupper samt dam- och herrgrupper. Målet med rehabilitering hemma är att hjälpa klienten leva ett självständigt liv i sitt eget hem. Klienten får hjälp med vardagssysslor, såsom matlagning, butiksbesök och annan organisation i vardagen.

Quote

’’Bra personal.’’ ’’Paljon hyvää, rakkautta.’’ ’’Ett ganska bra ställe att vara på!’’ ’’Rentoa ja roteeta menoa.’’

Devider

Kundernas tankar om Castren