• Attendo Laaniitty - slideshow - 2016-07-14-11.14.32

Attendo Laaniitty

Attendo Laaniitty on Hämeenlinnan Laaniittyyn viihtyisälle ja monipuoliselle alueelle valmistunut kodinomainen ja kaunis koti ikääntyville kehitysvammaisille asukkaille. Heinäkuussa 2014 toimintansa aloittanut uusi nykyaikainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa 15 kehitysvammaiselle asukkaalle, jotka tarvitsevat tehostettua ympärivuorokautista tukea ja ohjausta.

Palvelukodin johtaja

Johanna Santala

Puhelin: 044 0800 641

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@mikeva.fi Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero: puh. 044 7328 777 tavoitettavissa ympäri vuorokauden

Ohjaajat: 044 732 8777
Ohjaajat: 044 732 8777

Osoite

Laaniitynkatu 17, 13210, Hämeenlinna

Lisätietoja

Lämminhenkinen koti

Attendo Laaniityssä jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat kutsuvat ajanviettoon ja rentoutumiseen niin yhdessä kuin erikseen, kahvittelemaan ja herkuttelemaan sekä puuhailemaan yhdessä. Puuhailu voi olla ohjaajan kanssa esimerkiksi palapelin tekoa tai vaikkapa läsnäolon antamista ja ohjaajan sylissä istumista TV:tä katsellen tai musiikkihetkeen osallistuen. Attendo Laaniityn turvallinen piha-alue mahdollistaa asukkaiden omatoimisen ulkoilun aina heidän niin halutessa. Muuten kodista lähdemme ohjaajien tai henkilökohtaisten avustajien turvallisessa seurassa esimerkiksi shoppailemaan, torikäynneille ja metsäretkille.

Elämänmakuinen arki

Attendo Laaniityn toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteutumiseen. Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arki täyttyy päivittäisistä askareista, yhdessä olemisesta ja mahdollisuudesta yksilöllisten virikehetkien toteutumiseen oman ohjaajan avulla. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. 

Tavoitteena kodissamme on taata jokaiselle asukkaallemme turvallinen ja lämminhenkinen asuminen.  Asukkaan omien kykyjen ja toiveiden pohjalta rakennamme asumiseen ja kuntoutumisen tukemiseen liittyviä tavoitteita yhteistyössä omaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Vahvuutemme on laadukas perushoito ja sydämellä elettävä kohtaaminen ikääntyvien kehitysvammaisten asukkaidemme kanssa.

Turvallinen, osaava hoiva

Asukkaiden kanssa elävät päivittäisissä toiminnoissa kodin sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Kodin ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitaja, ohjaajia ja oma keittäjä ja siistijä. Henkilökunnan työskentelyä ohjaa Attendon arvomaailma: sitoutuminen, osaaminen ja välittäminen, jotka näkyvät arjen työssämme.