Hyppää sisältöön

Tukiperhe tarjoaa turvallista yhdessäoloa

Lastensuojelussa tarvitaan erityyppisiä tukiperheitä, jotka tarjoavat lapselle tai nuorelle ajoittaista yhdessäoloa. Toisin kuin sijaisperheenä toimiessa, tukiperheet tarjoavat lapselle turvallista yhdessäoloa ajoittain, kuten viikonlopun tai loman aikana. Tukiperheet ovat lapselle turvallisia aikuisia ja antavat lapsen vanhemmille aikaa levähtää arjessa. Tukiperheet voivat myös antaa lapselle kokemuksia, joista he muuten jäisivät paitsi.

Lapsi voi tarvita tukiperhettä erilaisissa elämäntilanteissa, minkä vuoksi myös erityyppisille tukiperheille on tarvetta. Tukiperheenä voi toimia esimerkiksi lapsiperhe, lapseton perhe, yksin asuva aikuinen tai mummolan kaltainen perhe. Mikäli sinulla on halua ja mahdollisuus tarjota lapselle tai nuorelle tukea ja lämmintä yhdessäoloa, voisit sopia tukiperhetoimintaamme.

Jos olet kiinnostunut toimimaan tukiperheenä, kysy lisätietoja Hanna Heikkilä/Maria Holm 041 731 2996 tai osoitteesta perhehoito@attendo.fi tai täytä yhteystietolomake.

Hae tukiperheeksi

Miten tukiperheeksi ryhdytään?

Tukiperheet käyvät valmennuksen ennen tukiperheeksi ryhtymistä. Valmennamme jatkuvasti uusia tukiperheitä. Tukiperhevalmennuksia järjestetään tarpeen mukaan ja aina, kun saamme valmennusryhmän kasaan. Katso tiedot koulutuksista ja ilmoittaudu mukaan.

 

Koulutukset ja infotilaisuudet