Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Lastensuojelun perhehoito

Meillä on kokemusta lastensuojelusta sekä sijaishuoltoyksiköiden että perhehoidon osalta jo vuodesta 2008 alkaen. Tarjoamme kunnille kokonaisvaltaisen perhehoitopaketin, joka helpottaa merkittävästi perhehoidon järjestämisessä ja organisoimisissa. Sijais- tai tukiperheeksi haluaville tarjoamme valmennusta, tukipalveluita, vertaistukea sekä jatkuvaa koulutusta.

hero icon left
hero icon right

Perhehoitopalveluumme sisältyy perheiden rekrytointi, koulutus ja tukipalvelut. Kannamme vastuun myös sijaisperheiden kouluttamisesta, työnohjauksesta ja muista tukipalveluista koko hoitosuhteen ajan. Lapsen sijoitus sijaisperheeseen on tutkimusten mukaan lapselle parempi ratkaisu kuin laitokseen sijoittaminen, minkä lisäksi perheeseen sijoittaminen on kustannustehokkaampi vaihtoehto kunnalle.

Kuntien sijoituskyselyt numerosta: 044 4940015 tai perhehoito@attendo.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sari Leskinen, perhehoidon johtaja

041 314 8909 / sari.leskinen@attendo.fi

Antti Apajalahti, ohjaaja, Helsinki

044 494 0006 / antti.apajalahti@attendo.fi

Hanna Kaisa Kotilainen, sosiaalityöntekijä, Helsinki

044 494 0010 / hanna.kotilainen@attendo.fi

Miia Klemola, sosiaalityöntekijä, Oulu

044 494 0005 / miia.klemola@attendo.fi

Satu Parviainen, ohjaaja, Oulu

044 494 0004 / 041 731 2996 / satu.k.parviainen@attendo.fi 

Maria Holm, ohjaaja, Oulu

044 494 0007 / maria.holm@attendo.fi

Marianne Tossavainen, ohjaaja, Tampere
(Opintovapaalla 1.10.-30.4.2022)

044 494 0016 / marianne.tossavainen@attendo.fi

Haluatko lisätietoa sijais- tai tukiperheenä toimimisesta? Täytä yhteystietolomake ja olemme Sinuun yhteydessä:

Sijaisperhe tarjoaa lapselle turvallisen ympäristön

Sijaisperheitä tarvitaan lapsille, joiden ei ole mahdollista asua omassa kodissa. Lapsi muuttaa tulevaan sijaisperheeseen perheenjäseneksi. Sijaisperheeksi etsimme tavallisia perheitä, joissa lapselle on aikaa ja tilaa. Ei siis tarvitse olla supersankari voidakseen toimia sijaisperheenä. Attendon perhehoitopalvelut tukevat sijaisperheitä ennen lapsen tuloa sekä koko sen ajan, kun lapsi on osa perhettä.

Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan sijaisperheenä? Tutustu toimintaamme.

Lue lisää

Tukiperhe tukee lasta ja hänen perhettään

Lapsi voi tarvita tukiperhettä erilaisissa elämäntilanteissa, minkä vuoksi myös erityyppisille tukiperheille on tarvetta. Tukiperheenä voi toimia esimerkiksi lapsiperhe, lapseton perhe, yksin asuva aikuinen tai mummolan kaltainen perhe. Toisin kuin sijaisperheenä toimiessa, tukiperheet tarjoavat lapselle turvallista yhdessäoloa ajoittain, kuten viikonlopun tai loman aikana. Mikäli sinulla on halua ja mahdollisuus tarjota lapselle tai nuorelle tukea ja lämmintä yhdessäoloa, voisit sopia tukiperhetoimintaamme.

Lue lisää