Hyppää sisältöön

Attendo Sairionranta

Attendo Sairionranta tarjoaa portaittaittaisia, yksilöllisesti räätälöitäviä sekä yksilön mukana kehittyviä asumis-, kuntoutus- ja tukipalveluja mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Osoite

 • Tehtaankatu 2

 • 13220 Hämeenlinna

 • Kanta-Häme

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 30

  Huoneen koko: 20 / 25 m2

  Valmistunut: 2014

  Ryhmäkodit: 1

 • Erikoisosaaminen: päihdetyö kaksoisdiagnoosiset asukkaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Kuntoutujan siirtyminen tarpeenmukaiseen asumispalvelun ja tuen pariin sujuu luontevasti, matalan kynnyksen periaatteella, koska kaikki asumismuodot sijaitsevat samassa kiinteistössä. Sairionrannan henkilökunta koostuu mielenterveystyön ammattilaisista, joilla kaikilla on sosiaalialan tai terveydenhuollon koulutus.

Story image

Oma koti

Palvelukodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys ja toiminnallisuus. Asukkaat saavat kalustavat asuntonsa itse mieleisikseen. Lisäksi tarvittaessa kuntoutujan on mahdollista saada kodilta apua huonekalujen hankintaan. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa wc ja suihku. Asukkaiden kotien yksityisyyttä kunnioitetaan. Omien kotien ohella asukkaiden käytössä ovat tilavat yhteiset tilat, joihin kuuluvat muun muassa oleskelutilat, keittiö- ja ruokailutilat, ryhmätoimintahuone, sauna sekä kodinhoitohuone. Kodin pihalle pääsee ulkoilemaan ympäri vuoden.

Story image

Omannäköistä elämää

Sairionrannan palvelukodin lähialueilta löytyy vireää toimintaa, joka mahdollistaa asukkaille monipuoliset puitteet vapaa-ajan viettoon ja lukuisia mahdollisuuksia osallistua erilaisten arjen toimintojen opetteluun. Kannustamme omatoimisuuteen ja yhteiseen tekemiseen. Kaikella toiminnalla pyritään tukemaan kuntoutujien toimintakykyä erilaisissa toiminnoissa, kuten esimerkiksi itsestä huolehtimisessa, siivous- ja ruoanlaittotaidoissa, hygieniasta huolehtimisessa sekä erilaisissa asioinneissa.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää