Hyppää sisältöön

Attendo Varpunnotko

Attendo Varpunnotko on mielenterveyskuntoutujien palvelukoti Mänttä-Vilppulassa. Varpunnotko tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista ja kotihoitoa.

Yhteystiedot

Osoite

 • Asemakatu 1, 35820

 • 35820 Mänttä

 • Pirkanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 21

  Huoneen koko - 12-16 m2

  Valmistunut - 2001

 • Erikoisosaaminen : psykogeriatria muistisairaat haastavasti käyttäytyvät asukkaat nuoret psykoedukaatio kaksoisdiagnoosiset asukkaat sosiaalipedagoginen hevostoiminta
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Ohjaajien avustuksella toteutetut päivittäiset rutiinit luovat turvallisuutta. Kuntouttava toiminta näkyy arjessa asukkaiden aktiivisena osallistumisena päivittäisiin toimintoihin. Asukkaat osallistuvat yhteiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon yhteisökokouksissa. Attendo Varpunnotko on toiminut vuodesta 2001. Ammattitaitoinen henkilökunta on toiminut kodissamme pitkään. Ohjaajilla on koulutus ja vahva osaaminen mielenterveystyön lisäksi myös päihdetyöhön. Käytämme kuntoutuksessa yhteisöhoidon lisäksi mm. psykoedukaatiota, DKT:ta, Ratkesta, NADA- korva-akupunktiohoitoa ja asukkaan tilanteen vaatiessa päihdetyön menetelmiä. Toiminnan jatkuva kehittäminen on meille sydämen asia.

Story image

Oma koti

Päätalossa on yhteensä 16 asukapaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Lähellä sijaitsevissa kerrostaloissa on lisäksi Mäntylinnan tukiasunto kolmelle asukkaalle ja yksittäisiä tukiasuntoja.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodissa eletään vaihtelevaa, innostavaa ja elämänmakuista arkea huumorilla höystettynä. Attendo Varpunnotkossa kuntoutujilla on mahdollisuus osallistua monipuolisesti ryhmätoimintoihin. Arki muotoutuu asukkaitten toiveiden, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Toimintaa suunnataan mahdollisimman paljon kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Luonto, liikunta ja eläimet ovat tärkeä osa arkeamme. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen, suhteiden vahvistaminen läheisiin sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työtoiminnot ovat kiinteänä osana arkea. Attendo Varpunnotkon aktiivista elämää pääsee seuraamaan facebookissa Attendo Varpunnotko –sivulla.

Quote

"Täällä on hyvää hoitoa; henkilökunta on ystävällistä ja miellyttävää sekä tasapuolista kaikkia asukkaita kohtaan. He ottavat huomioon minun ja yhteisön toiveet. Kesäisin uidaan paljon. Täällä on viihtyisää asua, kodinomaista ja turvallista. Täällä voi olla kuin kotonaan."

Devider

Mies

Varpunnotkon asukas

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten palvelukodin asukkaaksi pääsee, mitä tarkoittaa tehostettu palveluasuminen, voiko lemmikki muuttaa kanssani palvelukotiin? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää