Hyppää sisältöön

Attendo Castrén on Pietarsaaressa sijaitseva kaksikielinen asumispalveluyksikkö mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat yksilöllistä apua ja tukea arjessaan. Meillä Castrénissa kuntoutumista ohjaa toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, jossa painottuvat asiakkaan osallisuus, voimavarat sekä elämän merkityksellisenä kokeminen.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Castréninkatu 10 A

 • 68600 Pietarsaari

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 22

  Huoneen koko - 11,9-20,9 m2

  Palvelua kielillä - suomi, ruotsi

  Valmistunut - 2007

  Hyvinvointialue - Pohjanmaan hyvinvointialue

  24/7 hoitaja - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Attendo Castrén on 18-paikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö mielenterveyskuntoutujille. Meillä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Castrénin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsevat ympärivuorokautisen palveluasumisen paikat. Alimmassa kerroksessa sijaitsevat neljä tuetun asumisen paikkaa itsenäisemmin pärjääville asiakkaille, talon sauna sekä pyykkitupa. Viereisessä kerrostalossa sijaitsee Castrénin päivätoiminta asiakkaillemme. Tarjoamme myös kotikuntoutusta asiakkaille, jotka asuvat omissa asunnoissaan Pietarsaaren seudulla.

Tavoitteemme Castrénissa on löytää asiakkaan kanssa keinoja hänen toimintakykynsä lisäämiseksi elämän eri osa-alueilla. Turvallisessa yhteisössä arkielämän taitojen vahvistaminen ja oppiminen sekä omien voimavarojesi löytäminen ovat askel kohti itsenäistä arjessa selviytymistä.

Meillä asiakkaan on mahdollista vahvistaa verkostoja ja sosiaalisia suhteita. Keskitymme asiakkaan voimavaroihin ja hänelle merkityksellisten asioiden vahvistamiseen. Huomioimme asiakkaan elämäntarinan, tavat, tottumukset ja tarpeet.

Puhumme Castrénissa sekä suomea että ruotsia.

Löydät meidät myös Instagramista!
Story image

Oma koti ja omannäköinen elämä

Jokaisella asiakkaalla on oma huone, jonka asiakas saa sisustaa haluamallaan tavalla. Kunnioitamme asiakashuoneiden yksityisyyttä. Läheltämme löytyy kaikki peruspalvelut, kuten lähikauppa ja terveyskeskus. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Merenranta on kävelymatkan päässä meiltä.

Tuetussa asumisessa sinulla on oma keittiö olohuoneineen sekä tilava wc. Asiakas saa itse sisustaa asuntonsa mieleisekseen henkilökohtaisilla tavaroillaan ja huonekaluillaan. Kannustamme yhteiseen oleskeluun ja ajanviettoon, mutta mahdollistamme ja kunnioitamme myös, jos haluat vetäytyä omaan rauhaan. Tuetun asumisen puolella henkilökunta on paikalla 12 h päivässä. Tuetun asumisen ensisijaisena tavoitteena on itsenäiseen asumiseen opettelu ja siihen siirtyminen.

Arkemme sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua. Huomioimme arjessamme jokaisen asiakkaan yksilöllisyyden. Yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asiakkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisen mahdollistamiselle ja kannustamiselle. Seisomme asiakkaidemme rinnalla pitkäjänteisesti tukemalla, ohjaamalla ja harjoittelemalla elämän eri taitoja. Tavoitteena meillä on kannustaa asiakkaita heidän kokonaisvaltaiseen toipumiseensa ja löytää ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Toiminnassamme on tärkeää pitää rytmiä yllä vuorokaudessa, pitää sovituista asioista kiinni, kuitenkin joustaen tilanteiden niin vaatiessa. Rautalankamalleja ei ole, vaan monet asiat on arvioitava tilanteen mukaan. Yhteisesti sovituista linjoista on kuitenkin hyvä pitää kiinni, se lisää myös asiakkaiden turvallisuutta. Tärkeintä asiakkaillemme on mielekkään sisällön ja ennen kaikkea mielekkään tekemisen löytäminen päiviin.

Meillä joka tiistai järjestetään tiistaitreffit, joissa asiakkaiden äänet ja mielipiteet tulevat kuuluviin. Asiakkaat saavat tiistaitreffeillä suunnitella mielekästä ohjelmaa seuraaville päiville. Meillä jokaisella asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa heidän omaan elämäänsä. Me olemme asiakkaitamme varten.

Story image

Päivätoiminta ja kuntoutus

Castrénissa olemme kehittäneet usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Toiminnot ovat osa asumisyksikön toimintaa, mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa.


Päivätoiminnassa pienryhmissä asiakkaiden tarpeen ja halukkuuden mukaan. Asiakkaat saavat itse suunnitella erilaisten ryhmien toimintaa. Päivätoiminnassa on tärkeä toteuttaa asiakkaiden toiveita ja unelmia yhdessä päivätoiminnan ohjaajan tuella. Ohjaaja suunnittelee raamit ja vastaa, toiminnan toteuttamisesta isommassa mittakaavassa. Meillä järjestetään muun muassa seuraavia ryhmiä: kokki-, naisten-, miesten-, luonto- ja teemaryhmiä.

Kuntoutuksen edetessä tarjoamme kotikäyntejä itsenäiseen asumiseen asiakkaan omaan kotiin. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan. Kotikäynneillä toteutetaan tavoitteellista toimintaa, hoitaen askareita, asiointeja tai muita asiakkaan elämän kannalta merkityksellisiä asioita.

Castrénin tiimi

Castrénin huippu työtiimiin kuuluu sairaanhoitaja, sosionomi, lähihoitajia ja yksikön johtaja. Vahvuuteemme kuuluu tiivis tiimityöskentely, monipuolisuus, moniosaajuus, empaattisuus ja luottamus. Työyhteisössämme jokainen saa mahdollisuuden toteuttaa itseään.

Meillä panostetaan työntekijöiden säännölliseen ammatilliseen kouluttautumiseen, esimerkiksi jokainen työntekijä saa mahdollisuuden käydä toipumisorientaatio -koulutuksen. Hyödynnämme koulutuksissa saatuja tietotaitoja arjessamme asiakkaidemme hyväksi. Työskentelemme toipumisorientaatiolähtöisesti ja vahvasti kuntouttavalla työotteella.

Lue lisää työntekijöiden kokemuksista Castrénissa
Carousel image
Carousel image
Carousel image
Quote

’’Minut on saanut viihtymään Castrenissa erittäin mielenkiintoinen työ ja ihanat asiakkaat, joiden kanssa saan työtäni tehdä. Työkaverit, esimiehen tuki ja kannustus.’’

Devider

Liisa

Castrénin ohjaaja

Quote

’’Bra personal.’’ ’’Paljon hyvää, rakkautta.’’ ’’Ett ganska bra ställe att vara på!’’ ’’Rentoa ja roteeta menoa.’’

Devider

Asukkaiden ajatuksia Castrénista

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää