Attendo Castrén

Pietarsaaressa sijaitseva palvelukoti Attendo Castrén tarjoaa portaittaista, ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille. Palvelukodissa on myös tukiasuntoja itsenäisemmin pärjääville asukkaille.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Castréninkatu 10 A

 • 68600 Pietarsaari

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 22

  Huoneen koko - 11,9-20,9 m2

  Palvelua kielillä - suomi, ruotsi

  Valmistunut - 2007

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Attendo Castrénin asukkaat eivät tarvitse laitoshoitoa mutta eivät myöskään selviydy itsenäisestä asumisesta ja arjesta. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, läheisten sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tavat, tottumukset ja tarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti sekä aina tarpeen niin vaatiessa.

Castrén asukkaita palvellaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Story image

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka saa sisustaa haluamallaan tavalla. Palvelukodin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdesta ylimmästä kerroksesta löytyvät ryhmäkodit. Alimmassa kerroksessa sijaitsee neljä tukiasuntoa, sauna sekä pyykkitupa.

Castrénin lähellä on kaikki peruspalvelut. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Merenranta on kävelymatkan päässä kodilta.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodin arki sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua. Henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asukkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisen mahdollistamiselle ja kannustamiselle.

Attendo Castrénissa on kehitetty usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Toiminnot ovat osa palvelukodin toimintaa, mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa. Päivätoiminnassa tarjotaan toimintaa pienryhmissä kuntoutujien tarpeen ja halukkuuden mukaan. Päivätoiminnassa kokoontuu muun muassa kokkiryhmiä ja naisten- sekä miestenryhmiä. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan sekä autetaan arjen askareissa kuten ruuanlaiton toteutuksessa, kaupassa käynnillä sekä muussa arjen organisoinnissa.

Quote

’’Bra personal.’’ ’’Paljon hyvää, rakkautta.’’ ’’Ett ganska bra ställe att vara på!’’ ’’Rentoa ja roteeta menoa.’’

Devider

Asukkaiden ajatuksia Castrénista

Tärkeää tietoa muuttajalle

Teaser Image

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Teaser Image

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Teaser Image

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä