Hyppää sisältöön

Attendo Seinäjoen Aalto

Attendo Seinäjoen Aalto on kuntouttavaa asumispalvelua kolmiportaisesti tarjoava yksikkö päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, 18-30-vuotialle nuorille aikuisille. Tavoitteena on osallistuttaa ja motivoida omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytää ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Leimakirveentie 8 B

 • 60200 Seinäjoki

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 20

  Huoneen koko - 24, 29 ja 40,5 m2

  Valmistunut - 2014

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Kuntoutusyksikössä tuetaan, ohjataan ja opetellaan arkielämän taitoja yhdessä yhteisön kanssa. Kuntoutusyksikön Aallon viikko-ohjelma ja rinnalla kulkeva nuoren aikuisen oma yksilöllinen viikko-ohjelma, mikä perustuu yhdessä laadittuun RAI-arviointiin perustuvaan kuntoutussuunnitelmaan, tukee yksilöllistä kuntoutumista asetettujen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Yksikön toiminnassa painottuu toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja yhteisöllisyys. Kuntoutusyksikkö Aallon Seinäjoen keskustan palvelu- ja harrastemahdollisuudet ovat lähellä, lisäksi julkisen liikenteen yhteydet kodilta ovat hyvät.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Oma koti

Kuntoutusyksikkö on rakennettu 2014 huomioiden nuorten aikuisten yksityisyyden, toiminnallisuuden ja yhteisöhoidolliset tarpeet. Seinäjoen Aalto tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 15 nuorelle aikuiselle kolmessa viiden asukkaan solussa. Soluissa jokaisella kuntoutujalla on oma huone, jonka saa omilla huonekaluilla kalustaa mieleisekseen.

Aallon tehostetun palveluasumisen 15 paikan lisäksi pihapiirissä on mahdollisuus viiteen tehostetun tukiasumisen "Purjeen" asuntoon, jossa asutaan itsenäisesti, mutta tuki on lähellä. Palvelukokonaisuuden jatkona toimii lisäksi kotikuntoutus Lautturi. Tavoitteena on saattaen tarjota yhteisöasumisesta omilleen muuttavalle nuorelle aikuiselle sellainen tuki, että itsenäinen asuminen saadaan turvallisesti käynnistettyä tiiviissä yhteistyössä muun verkoston kanssa.

Story image

Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallintataitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjen taitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää