Hyppää sisältöön

Attendo Tervontähti

Attendo Tervon tähti on palvelukoti mielenterveyskuntoutujille. Tarjoamme tehostettua palveluasumista sekä palveluasumista. Tervon tähden toiminnan tavoitteena on joko ylläpitää kuntoutujan nykyistä toimintakykyä tai tarjota kuntoujalle mahdollisuus kuntoutua parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla.

Yhteystiedot

Osoite

  • Kanervatie 2

  • 72210 Tervo

  • Pohjois-Savo

  • Kartta

Tietoja

Story image

Palvelumme

Kuntoutuja saa mahdollisuuden edetä portaittaisesti kohti itsenäisempää elämää kodin eri asumismuotojen tuella. Palvelun ja tuen tarve määritellään aina kuntoutujakohtaisesti ja kuntoutuksessa huomioidaan yksilön voimavarat siten, että kuntoutuksella ohjataan asukasta kohti parempaa arjen- ja elämänhallintaa. Yksikössä tuetaan monipuolisesti kuntoutujan oma-aloitteisuutta ja arjen taitojen oppimista sekä vahvistetaan turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita.

Story image

Asuminen

Kuntoutusyksikkö Tervon tähti on jaettu tehostetun asumis- ja kuntoutuspalvelun sekä palveluasumisen puoliin. Yksikön tehostetun palveluasumisen puoli on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea ja ohjausta tarvitseville kuntoutujille, jotka eivät itse suoriudu päivittäisistä toiminnoista ja arjen rutiineista. Asuminen yksikössä on pitkäaikaista. Palveluasumisen paikat on puolestaan tarkoitettu kuntoutujille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista tukea ja ohjausta, mutta eivät myöskään selviydy arjesta ilman ohjausta ja avustusta. Asukkaat asuvat omissa huoneissaan joiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kuntoutujilla on käytettävissään yhteiset oleskelutilat, joissa on mukava viettää yhteistä aikaa.

Story image

Arki ja aktiviteetit

Attendo Tervon Tähden toimintaan kuuluu tavallisten elämään sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvien asioiden hoito ja opettelu. Yhdessä asukkaiden kanssa asioidaan muun muassa kaupassa, pankissa sekä apteekissa. Myös arkipäiväisten asioiden, kuten esimerkiksi ruuanlaiton, siivoamisen ja hygienian hoidon opettelu kuuluvat arkeen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan toimintaan, jokaisen voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Kodin innostavasta ja monipuolisesta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä. Virikkeitä asukkaille tarjotaan muun muassa liikunnan, käsitöiden, työtoiminnan, keskustelun ja ulkoilun parista.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää