Hyppää sisältöön

Attendo Sotkamon Helmi

Attendo Sotkamon Helmi tarjoaa kodinomaista ja kuntouttavaa palveluasumista ikääntyneille asukkaille. Sotkamon Sopalan viihtyisässä ympäristössä sijaitsevassa hoivakodissa on  pitkäaikaiseen asumiseen tarkoitettua tehostetun palveluasumisen paikkoja sekä tuetun palveluasumisen paikkoja.

Yhteystiedot

Osoite

 • Kissakuja 1

 • 88600 Sotkamo

 • Kainuu

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 32

  Huoneen koko: 20 m2

  Valmistunut: 2016

  Hyvinvointialue: Kainuun hyvinvointialue

  24/7 hoitaja: Kyllä

  Palveluseteli käy: Kyllä

 • Erikoisosaaminen: Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Sotkamon Helmessä eletetään virikkeellistä, elämänmakuista ja kuntouttavaa arkea. Hoivakodin toiminta perustuu asukkaan yksilöllisen elämäntarinan ja tarpeiden huomioimiseen ja ymmärtämiseen sekä autonomian kunnioittamiseen. Asukkaista huolta pitää sydämellään työtään tekevä ammattitaitoinen sosiaali- ja/tai terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta. Asukkaan läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat aina tervetulleita osallistumaan asukkaan ja palvelukodin arkeen ja juhlaan.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Sotkamon helmessä jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka asukas saa halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen omilla tavaroillaan. Kodin viihtyisät yhteiset tilat, kuten ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunatilat on tarkoitettu asukkaiden yhteistä käyttöä ja ajanviettoa varten. Tiloissa ruokaillaan ja kahvitellaan, rentoudutaan sekä tehdään arjen askareita, niin yhdessä kuin erikseenkin, jokaisen asukkaan yksilölliset voimavarat huomioiden. Palvelukodin pihalla on turvallista ulkoilla ja virkistäytyä luonnossa.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Palvelukodin viriketoimintaan kuuluu monipuolista toimintaa aina jumpparyhmistä erilaisiin askartelu- ja puuharyhmiin. Jokaisen palvelukodin asukkaan kuntouksessa ja hoidossa huomioidaan toiminnallisuus ja itsenäisyys. Asukasta kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, toimintaryhmiin sekä muihin palvelukodin toimintoihin huomioiden asukkaan voimavarat. Asukasta kannustetaan ja aktivoidaan tekemään asioita ja puuhia itse. Asioita ei tehdä tehdä asukkaan puolesta hänelle valmiiksi vaan niitä tehdään yhdessä asukkaan kanssa. Apua ja tukea on aina tarjolla ja asukkaan saatavilla hänen niin toivoessaan.

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää