Attendo Laaniitty

Attendo Laaniitty on Hämeenlinnassa viihtyisällä ja monipuolisella alueella sijaitseva kodinomainen ja kaunis koti ikääntyville kehitysvammaisille asukkaille.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Laaniitynkatu 17

  • 13210 Hämeenlinna

  • Kanta-Häme

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Heinäkuussa 2014 toimintansa aloittanut uusi nykyaikainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa 15 kehitysvammaiselle asukkaalle, jotka tarvitsevat tehostettua ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Attendo Laaniityn toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen tukeen sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteutumiseen.

Story image

Oma koti

Attendo Laaniityssä jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat kutsuvat ajanviettoon ja rentoutumiseen niin yhdessä kuin erikseen, kahvittelemaan ja herkuttelemaan sekä puuhailemaan yhdessä. Attendo Laaniityn turvallinen piha-alue mahdollistaa asukkaiden omatoimisen ulkoilun aina heidän niin halutessa. Muuten kodista lähdemme ohjaajien tai henkilökohtaisten avustajien turvallisessa seurassa esimerkiksi shoppailemaan, torikäynneille ja metsäretkille.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arki täyttyy päivittäisistä askareista, yhdessä olemisesta ja mahdollisuudesta yksilöllisten virikehetkien toteutumiseen ohjaajan avustamana. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena kodissamme on taata jokaiselle asukkaallemme turvallinen ja lämminhenkinen asuminen. Asukkaan omien kykyjen ja toiveiden pohjalta rakennamme asumiseen ja kuntoutumisen tukemiseen liittyviä tavoitteita yhteistyössä omaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Lue lisää palveluistamme

Lue lisää

Attendon vammaispalvelut

Tarjoamme laadukkaita asumispalveluita asukkaan tarpeisiin räätälöitynä ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme!

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Katso ruokalista täältä