Hyppää sisältöön

Attendo Noljakka

Noljakan palvelukoti on ympärivuorokautinen kehitysvammaisten palvelukoti Joensuussa. Noljakan palvelukodissa teemme työtä aktiivisella ja positiivisella otteella mahdollistaen asukkaille hyvän arjen yksilöllisyyttä kunnioittaen.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Noljakankaari 34

 • 80140 Joensuu

 • Pohjois-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 15

  Huoneen koko - 25 m2

  Valmistunut - 2013

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 3

 • Erikoisosaaminen : haastavasti käyttäytyvät asukkaat autismi hoidolliset asukkaat Saattohoito
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Kodin toiminnan tavoitteena on tarjota paljon tukea tarvitseville asukkaille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ja harjoitella elämiseen sekä asumiseen liittyviä taitoja. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelusuunitelma, joka ohjaa hoivaa ja kuntoutusta.

Story image

Oma koti

Asuinhuoneet on jaettu kolmeen pienryhmäkotiin, joissa jokaisessa on yhteisiä hetkiä varten oma oleskelu- ja ruokailutila Kussakin ryhmäkodissa on viisi asuntoa ja kaikilla asukkailla on omat 25m2 kokoiset omat huoneet. Kahden ryhmäkodin asunnoissa on lisäksi viihtyisät omat terassit sekä asuntokohtaiset minikeittiöt. Viihtyisä ja turvallinen piha-alue sekä saunatilat ovat asukkaiden käytettävissä.

Story image

Omannäköistä elämää

Tavoitteenamme on asukkaiden aktiivinen arki sekä yhteisöllisyys. Asukkaita kannustetaan ja tuetaan osallistumaan omien taitojen ja kykyjen mukaan arjen askareisiin ja toimintakykyä ylläpitäviin toimintahetkiin. Arki on virikkeellistä, monipuolista ja innostavaa. Kodissa nautitaan rennosta yhdessä olosta ja tekemisestä, aina jokaisen asukkaan omilla ehdoilla. Viihtyisä piha-alue tarjoaa turvallisen ja rauhallisen vapaa-ajanviettopaikan sekä mahdollisuuden liikkumiseen ja ulkoiluun. Ympäristössä on hyvät ulkoilu- ja lenkkeilymaastot ja Avarannan uimarannalla vierailut ovat olleet useana kesänä asukkaille mieluisia.

Story image

Päivätoiminta

Attendo Noljakan toimintaan kuuluu myös päivätoimintayksikkö Poiju kehitysvammaisille ihmisille. Poijun päivätoiminnan tarkoituksena on tukea itsenäisessä arjessa suoriutumista sekä edistää osallisuutta, omaehtoisuutta ja sosiaalista vuorovaikutusta. Poiju sijaitsee osoitteessa Kuhasalontie 14 C, 80220 Joensuu.

Päivätoimintaa koskevissa asioissa voit olla yhteydessä Eija Surakkaan, p. 044 4944805

Päivätoiminta Poijun sivut

Lue lisää palveluistamme