• Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-01
  • Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-06
  • Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-05
  • Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-04
  • Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-03
  • Attendo Varpunnotko - slideshow - Mñntñn-Palvelukoti-02

Attendo Varpunnotko

Mäntän Palvelukoti on 28 -paikkainen asumis-, tuki- ja kuntoutuspalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoujille tarjoava palvelukoti Mänttä-Vilppulassa.

Palvelukodin päällikkö

Outi Makkonen

Puhelin: 044 3740 854

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Mäntän Palvelukoti ohjaajat puh. 03 4742 842
Varpunotko ohjaajat puh. 03 4716 663

Puhelin: 03 4742 842
Sähköposti: outi.makkonen@attendo.fi

Osoite

Asemakatu 1, 35820, Mänttä

Lisätietoja

Attendo Varpunnotko on 28 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti Mänttä-Vilppulassa, joka tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista ja kotihoitoa. Päätalossa on yhteensä 18 asukapaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Lisäksi vieressä sijaitsevassa omakotitalossa, Varpunotkossa, on viisi tukiasuntopaikkaa toimintakykyisemmille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Päätalon ja Varpunotkon lähellä sijaitsevissa kerrostaloissa on lisäksi vielä viisi tukiasuntoa.

Attendo Varpunnotko - parempaa arkea

Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista ja kotihoitoa eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Kodissa toimitaan yhteisöhoidon periaatteella. Meidät tunnetaan oikeana kotina, jossa ihmistä palvellaan suurella sydämellä, rauhan ja turvallisuuden ilmapiirissä. Talossa on yhteisöllisesti sovitut säännöt, joihin asukkaat ja henkilökunta sitoutuvat. Ohjaajien avustuksella toteutetut päivittäiset rutiinit luovat turvallisuutta.

Yksilöllistä kuntoutusta

Jokainen kodin asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Kuntouttava toiminta näkyy arjessa asukkaiden aktiivisena osallistumisena päivittäisiin toimintoihin. Asukkaat osallistuvat yhteiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon yhteisökokouksissa. Kuntouttavat toiminnalliset ryhmät toimivat asukkaiden taitojen ja toiveiden mukaan. Suuntaudumme toiminnassamme ympäröivään yhteiskuntaan asiointien ja retkien avulla. Mäntän Palvelukodilla on omalääkäri, joka on asukkaiden käytettävissä.

Tilat

Päätalosta ja Varpunotkosta löytyy runsaasti yhteisiä viihtyisiä tiloja, kuten tilavat saunaosastot sekä sisäpihalla oleva kota, jotka kutsuvat asukkaita rentoutumaan ja viettämään aikaa. Kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja monipuolista kotiruokaa sekä herkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Asukkaat osallistuvat toimintaan kykyjensä mukaan. Pihamaalle asukkaat pääset ympärivuoden ulkoilemaan ja virkistäytymään. Lähellä sijaitsee Mäntänvuoren maastot, jossa lenkkeillään ja ulkoillaan.

Osaava henkilökunta

Attendo Varpunnotkon sydämellään työtään tekevä henkilökunta koostuu sosiaali- ja / tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja lähihoitajia. Osaava ja välittävä henkilökunta on erikoistunut mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden hoitoon. Mäntän Palvelukodissa jokaisella asukkaalla on omaohjaaja ja varaohjaaja, jotka toimivat kuntoutujan lähimpänä tukena. Omaohjaaja laatii yhdessä asukkaan ja omaisten sekä sosiaalitoimen kanssa hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Hän toimii yhteisössä asukkaan etujen ajajana ja auttaa ylläpitämään yhteyttä omaisiin, ystäviin ja yhteistyötahoihin. Työyhteisössä vallitseva positiivinen ja innostava ilmapiiri välittyy myös asukkaille. Kuntoutumisen edistämiseksi etsitään ja löydetään yhdessä asukkaan kanssa sopivat keinot!

Keskeiset periaatteet:

  • Ihmisarvo ja oikeudenmukaisuus
  • Yhteisöllisyys; - Itsemääräämisoikeus - Tasavertaisuus - Avoimuus ja rehellisyys - Syrjäytymisen ehkäiseminen - Omatoimisuus - Kodinomaisuus
  • Terveyden edistyminen
  • Turvallisuus