Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Marian Kartano

Erätie 22, 87200, Kajaani

Tervetuloa meille

Sanna Pyykkö, Hoivakodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
52
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2017
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 777 2535

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Attendo Marian Kartano on Kajaaniin keväällä 2017 valmistunut 52-paikkainen hoivakoti.

Attendo Marian kartano on viihtyisä ja kodikas hoivakoti ikääntyneille Kajaanissa, Teppanan kaupunginosassa lähellä peruspalveluita. Tarjoamme tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Hoitotyön tavoitteena on ylläpitää ja tukea asukkaan suoriutumista päivittäisistä toiminnoistaan sekä auttaa asukasta toimintakyvyn ylläpidossa. Asukkaiden apuna ja tukena on ammattitaitoinen ja välittävä hoivahenkilökunta, joka on paikalla ympäri vuorokauden. Asukkaaksi pääsee joko kaupungin sitoumuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissa on 52 asuntoa. Asunnot ovat kooltaan 20m2 ja jokaisessa on oma tilava WC/kylpyhuone. Kahden hengen huoneiksi muunneltavia asuntoja on kaksi kappaletta, eli esimerkiksi pariskunnan on mahdollista muuttaa meille yhdessä asumaan. Jokaisessa huoneessa on hoivasänky patjoineen, muutoin asukas saa sisustaa huoneensa omilla tutuilla tavaroillaan. Hoivakodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, sauna ja kolme ulkoterassia sekä turvallinen aidattu piha-alue, jolle on helppo päästä ulkoilemaan.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Attendo Marian Kartanossa elämä on aktiivista ja monipuolinen viriketoiminta rytmittää arkea. Henkilökunta järjestää asukkaille toimintatuokioita arkipäivisin ja asukkaiden toiveita kuunnellaan toimintaa suunnitellessa. Toimintatuokioissa lauletaan, muistellaan, jumpataan, luetaan lehtiä, ulkoillaan ja pelataan. Myös ateriahetket ovat tärkeää yhdessäolon aikaa joka virkistää arjessa. Meillä tarjoillaan maukasta oman keittiön kotiruokaa ja ruokalistoissa näkyvät asukkaiden toiveet sekä juhlapyhät.

Kuntouttava toiminta

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Kuntoutukseen liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä yksikön fysioterapeuttiin:

Katariina Autio, fysioterapeutti (AMK) / 041 731 3504, katariina.autio@attendo.fi

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.2340025,"lng":27.7430122},"content":"<h4>Attendo Marian Kartano</h4><p>Erätie 22, 87200 </br> 87200 Kajaani </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.2340025,27.7430122' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Erätie 22, 87200,
87200 Kajaani
Itä-Suomi

Löydä meille