Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Naava

Naavakuja 1, 61800, Kauhajoki

Tervetuloa meille

Eija Korpikoski, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 2622

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Naava on 16-paikkainen mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti. Kodin asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutuja osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Naavassa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma-arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai asukas voi kalustaa sen itse ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Kannustamme yhteiseen ajanviettoon mutta mahdollistamme kaikille myös omaan rauhaan vetäytymisen.

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää. Harrastukset, koulunkäynti ja työtoiminta ovat oleellinen osa asukkaitten arkea.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.4152121,"lng":22.1574387},"content":"<h4>Attendo Naava</h4><p>Naavakuja 1, 61800 </br> 61800 Kauhajoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.4152121,22.1574387' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Naavakuja 1, 61800,
61800 Kauhajoki
Länsi-Suomi

Löydä meille