Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Naava

Naavakuja 1, 61800, Kauhajoki

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2018

Tervetuloa meille

Kuntoutusyksikön päällikköMia Välimaa

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 2622

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Naava on 16-paikkainen mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti. Kodin asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutuja osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Naavassa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma-arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai asukas voi kalustaa sen itse ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Kannustamme yhteiseen ajanviettoon mutta mahdollistamme kaikille myös omaan rauhaan vetäytymisen.

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää. Harrastukset, koulunkäynti ja työtoiminta ovat oleellinen osa asukkaitten arkea.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.4152121,"lng":22.1574387},"content":"<h4>Attendo Naava</h4><p>Naavakuja 1, 61800 </br> 61800 Kauhajoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.4152121,22.1574387' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Naavakuja 1, 61800,
61800 Kauhajoki
Länsi-Suomi

Löydä meille