Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Nurmesharju

Ylikyläntie 2, 75530, Nurmes

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tukiasuminen, Tehostettu palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
15
Valmistunut
2016

Tervetuloa meille

Hoivakodin johtajaMaaria Puoskari

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447820817

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Nurmesharju on 15-paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu kuntoutusyksikkö. Nurmesharju tarjoaa sekä tehostettua asumispalvelua että tuettua asumispalvelua. Tuettu palveluasuminen on tarkoitettu kuntoutujille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Palveluasumisessa keskitytään itsenäisen elämän taitojen opetteluun ja kuntoutujan itseluottamuksen vahvistamiseen. Nurmesharjussa tarjotaan kuntoutujalle mahdollisuus palata parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla. Yksikkö tukee kuntoutujan oma-aloitteisuutta sekä vahvistaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita. Kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa hyödynnetään RAI-arviointia sekä Oma-arviointia. Arviointeja hyödynnetään kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päiviteteään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Nurmesharjun yksikkö on jaettu viihtyisiltä tiloiltaan kolmeen viiden hengen soluun. Jokaisella kuntoutujalla on käytössään oma huone, jossa on ajanmukaiset ja tilavat wc- ja kylpyhuonetilat. Kuntoutuja voi halutessaan sisustaa huoneen mieleisekseen omilla rakkailla tavaroillaan. Kuntoutujalla on myös mahdollista saada apua yksiköstä esimerkiksi huonekalujen hankintaan. Yhteiseen käyttöön tarkoitetuissa viihtyissä ja tilavissa oleskelu- ja ruokailutiloissa asukkaat voivat ruokailla ja kahvitella, vaihtaa kuulumisiaan, rentoutua sekä puuhata erilaisia arjen askareita. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa arkeen sekä herkkuja kahvihetkiin ja juhliin. Sauna lämpiää halukkaille ja pihamaalle pääse aina ulkoilemaan ja virkistymään.

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Nurmesharjussa asukkaat osallistuvat kodin arkeen taitojensa ja kykyjensä mukaisesti. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.561983,"lng":29.082564},"content":"<h4>Attendo Nurmesharju</h4><p>Ylikyläntie 2, 75530 </br> 75530 Nurmes </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.561983,29.082564' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ylikyläntie 2, 75530,
75530 Nurmes
Itä-Suomi

Löydä meille