Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Riihimäen Aalto

Uramontie 12, 11100, Riihimäki

Tervetuloa meille

Tiina Kynäslahti, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
22
Huoneen koko
40 m2
Valmistunut
2019
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 0852

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikkö Riihimäen Aalto on 22-paikkainen nuorten 18-30-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Riihimäen Aallon henkilökunta on ammattitaitoista, kokenutta ja työstään innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita päivittäin klo 8 - 20. Yövalvontaa ei ole, mutta mahdollisuus sen lisäämiseen on. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Koti on suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Sijaitsemme hyvien liikenneyhteyksien äärellä, lähellä kaikki peruspalvelut.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.7382598,"lng":24.7612129},"content":"<h4>Attendo Riihimäen Aalto</h4><p>Uramontie 12, 11100 </br> 11100 Riihimäki </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.7382598,24.7612129' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Uramontie 12, 11100,
11100 Riihimäki
Etelä-Suomi

Löydä meille