Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Tervontähti

Kanervatie 2, 72210, Tervo

Tervetuloa meille

Marja Siltala, Palvelukodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
15
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2016

Palvelumme

Attendo Tervon tähti on 15-paikkainen palvelukoti mielenterveyskuntoutujille. Tarjoamme tehostettua palveluasumista sekä palveluasumista. Tervon tähden toiminnan tavoitteena on joko ylläpitää kuntoutujan nykyistä toimintakykyä tai tarjota kuntoujalle mahdollisuus kuntoutua parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla. Kuntoutuja saa mahdollisuuden edetä portaittaisesti kohti itsenäisempää elämää kodin eri asumismuotojen tuella. Palvelun ja tuen tarve määritellään aina kuntoutujakohtaisesti ja kuntoutuksessa huomioidaan yksilön voimavarat siten, että kuntoutuksella ohjataan asukasta kohti parempaa arjen- ja elämänhallintaa. Yksikössä tuetaan monipuolisesti kuntoutujan oma-aloitteisuutta ja arjen taitojen oppimista sekä vahvistetaan turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kuntoutusyksikkö Tervon tähti on jaettu tehostetun asumis- ja kuntoutuspalvelun sekä palveluasumisen puoliin. Yksikön tehostetun palveluasumisen puoli on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea ja ohjausta tarvitseville kuntoutujille, jotka eivät itse suoriudu päivittäisistä toiminnoista ja arjen rutiineista. Asuminen yksikössä on pitkäaikaista. Palveluasumisen paikat on puolestaan tarkoitettu kuntoutujille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista tukea ja ohjausta, mutta eivät myöskään selviydy arjesta ilman ohjausta ja avustusta. Asukkaat asuvat omissa huoneissaan joiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kuntoutujilla on käytettävissään yhteiset oleskelutilat, joissa on mukava viettää yhteistä aikaa.

Arki ja aktiviteetit

Attendo Tervon Tähden toimintaan kuuluu tavallisten elämään sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvien asioiden hoito ja opettelu. Yhdessä asukkaiden kanssa asioidaan muun muassa kaupassa, pankissa sekä apteekissa. Myös arkipäiväisten asioiden, kuten esimerkiksi ruuanlaiton, siivoamisen ja hygienian hoidon opettelu kuuluvat arkeen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan toimintaan, jokaisen voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Kodin innostavasta ja monipuolisesta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä. Virikkeitä asukkaille tarjotaan muun muassa liikunnan, käsitöiden, työtoiminnan, keskustelun ja ulkoilun parista.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.956456,"lng":26.762773},"content":"<h4>Attendo Tervontähti</h4><p>Kanervatie 2, 72210 </br> 72210 Tervo </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.956456,26.762773' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kanervatie 2, 72210,
72210 Tervo
Itä-Suomi

Löydä meille