Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Varpunnotko

Asemakatu 1, 35820, Mänttä

Tervetuloa meille

Outi Makkonen, Palvelukodin päällikkö

Arkisin Klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
28
Huoneen koko
12-16 m2
Valmistunut
2001
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 03-4742842

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Varpunnotko on 28-paikkainen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti Mänttä-Vilppulassa. Varpunnotko tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista ja kotihoitoa. Ohjaajien avustuksella toteutetut päivittäiset rutiinit luovat turvallisuutta. Kuntouttava toiminta näkyy arjessa asukkaiden aktiivisena osallistumisena päivittäisiin toimintoihin. Asukkaat osallistuvat yhteiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon yhteisökokouksissa. Attendo Varpunnotko on toiminut vuodesta 2001. Ammattitaitoinen henkilökunta on toiminut kodissamme pitkään. Ohjaajilla on koulutus ja vahva osaaminen mielenterveystyön lisäksi myös päihdetyöhön. Käytämme kuntoutuksessa yhteisöhoidon lisäksi mm. psykoedukaatiota, DKT:ta, Ratkesta, NADA- korva-akupunktiohoitoa ja asukkaan tilanteen vaatiessa päihdetyön menetelmiä. Toiminnan jatkuva kehittäminen on meille sydämen asia.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Päätalossa on yhteensä 18 asukapaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Lisäksi vieressä sijaitsevassa omakotitalossa, Varpunotkossa, on viisi tukiasuntopaikkaa toimintakykyisemmille mielenterveyskuntoutujille yhden hengen huoneissa. Päätalon ja Varpunotkon lähellä sijaitsevissa kerrostaloissa on lisäksi Mäntylinnan tukiasunto kolmelle asukkaalle ja yksittäisiä tukiasuntoja.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Kodissa eletään vaihtelevaa, innostavaa ja elämänmakuista arkea huumorilla höystettynä. Attendo Varpunnotkossa kuntoutujilla on mahdollisuus osallistua monipuolisesti ryhmätoimintoihin. Arki muotoutuu asukkaitten toiveiden, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Toimintaa suunnataan mahdollisimman paljon kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Luonto, liikunta ja eläimet ovat tärkeä osa arkeamme. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen, suhteiden vahvistaminen läheisiin sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työtoiminnot ovat kiinteänä osana arkea. Attendo Varpunnotkon aktiivista elämää pääsee seuraamaan facebookissa Attendo Mielekkäät –sivulla.

"Täällä on hyvää hoitoa; henkilökunta on ystävällistä ja miellyttävää sekä tasapuolista kaikkia asukkaita kohtaan. He ottavat huomioon minun ja yhteisön toiveet. Kesäisin uidaan paljon. Täällä on viihtyisää asua, kodinomaista ja turvallista. Täällä voi olla kuin kotonaan."

Mies Varpunnotkon asukas

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.028283,"lng":24.645655},"content":"<h4>Attendo Varpunnotko</h4><p>Asemakatu 1, 35820 </br> 35820 Mänttä </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.028283,24.645655' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Asemakatu 1, 35820,
35820 Mänttä
Länsi-Suomi

Löydä meille