Hyppää sisältöön

Kokemukseni Attendon hoivakodin johtajana

2.6.2022
Olen tehnyt työtäni esimiehenä alle vuoden, tänä aikana olen oppinut valtavan paljon uutta ja innostavaa, samalla olen kohdannut useita haasteita ja vaikeita tilanteita, jotka myös kasvattavat minua ihmisenä.

Jaa

Kansallinen sairaanhoitajapäivä herätti minussa ajatuksia ja kaipuuta rivisairaanhoitajaksi. Sairaanhoitajuus ja hoitotyö ovat tärkeä osa ammatillista identiteettiäni, nautin potilastyöstä ja kenttätyö tarjoaa vauhtia ja jatkuvasti muuttuvia tilanteita. En kuitenkaan missään nimessä luopuisi tämän hetkisestä työstä hoivakodin johtajana. Olen saanut mahtavat mahdollisuudet kehittää omaa osaamistani, kannustavan työyhteisön ja ison yrityksen tuen, sekä itseni, että hoitotyön ja työolojen kehittämiseen.

Attendon muutosmatka on hieno esimerkki siitä miten työnantaja avoimesti kehittää hoitotyön johtamista, sekä työoloja. Olen onnekas, että saan olla mukana tällä matkalla. Mulla on maailman paras työpaikka.

attendo-lainaus-jonna-lindqvist.jpg

Työhyvinvointi näkyy tyytyväisyyskyselyissä


Olen tehnyt työtäni esimiehenä alle vuoden, tänä aikana olen oppinut valtavan paljon uutta ja innostavaa, samalla olen kohdannut useita haasteita ja vaikeita tilanteita, jotka myös kasvattavat minua ihmisenä.

Huhtikuussa tehtyjen henkilöstötyytyväisyys kyselyiden tulosten perusteella olen vakuuttunut, että olen tehnyt paljon hyvää. Yksikköni NPS oli 76. Työhyvinvointi ja tiimin yhteenhiileen puhaltamisen mentaliteetti näkyy työyhteisössä.

Henkilöstötyö on parasta ja antoisinta esimiestyössä. Kun henkilöstö voi hyvin, myös asukkaat voivat hyvin. Tyky-päivänä kiitin, kehuin ja kannustin meidän tiimiä. Myös minä sain palautetta: ”olet heittämällä paras esimies ikinä”. Tämä oli ehkä paras palaute, mitä olen koskaan työelämässäni saanut.

Palaute on lahja


Muutosmatkamme on yhdistelmä kulttuurin muuttamista ja asioiden kehittämistä. Asiakaskokemusten kehittäminen on jatkuvaa ja mahdollisuuksien täyttämää työtä. Kohtaamiset toisten ihmisten kanssa, on asiakaskokemuksen sydän. Olen Attendolla oppinut palautteen antamisen ja saamisen syvimmän merkityksen, palaute on lahja, myös se korjaava.

Tällaisena aikana, erilaisista paikallisista, valtakunnallisista tai maailmanlaajuisista kriiseistä huolimatta en voisi kuvitella työskenteleväni muulla alalla. Niinkuin sairaanhoitajana, myös hoivakodin johtajana työni saa päivittäin ihmiselämän kokoisen merkityksen ❤️

Jonna Lindqvist

Kirjoittaja johtaa Attendo Siltalanpuiston hoivakotia Harjavallassa

Lue myös:
Hoitajan kynästä: Pelkkää pyllynpesuako?
Muutosblogi: Attendon ASKO- ja Taru-valmennusten rajuus selvisi minulle kokemuksen kautta
Parempi perehdytys sitouttaa työntekijää