Hyppää sisältöön

Attendon ja Muistiliiton yhteistyö vahvistaa hoivakotien henkilöstön kohtaamistaitoja

16.5.2022
Attendo Suomi ja Muistiliitto ovat käynnistäneet yhteistyön, joka tarjoaa mahdollisuuden syventää ikäihmisten kanssa työskentelevien attendolaisten osaamista muistisairaan ja tämän läheisen kohtaamisesta ja hyvästä hoidosta. Yhteistyö tuo Muistiliiton osaamisen, ammattitaidon ja materiaalit attendolaisten saataville.

Jaa

– Kolme neljästä hoivakodissa asuvasta iäkkäästä ihmisestä sairastaa muistisairautta. On erittäin tärkeää, että henkilöstöllä on osaamista kohdata sekä asukas että hänen läheisensä. Muistiliiton kehittämää Hyvän hoidon kriteeristöä on vuosien aikana hyödynnetty monissa hoivayksiköissä eri puolilla maata, sanoo Muistiliiton toiminnanjohtaja Katariina Suomu.

– Hienoa, että nyt voimme jatkaa työtä Attendon kanssa, Suomu sanoo.

Attendo-kodeissa eri puolilla Suomea asuvista 12 000 asukkaasta suurin osa on ikääntyneitä ja heistä monella on muistisairaus. On asukkaiden ja heidän läheistensä etu, että mahdollisimman monet paikalliset toimijat tekevät yhteistyötä ja tukevat toinen toisiaan.

– On upeaa saada hyödyntää Muistiliiton asiantuntemusta ja osaamista. Muistiliitolla on pitkät perinteet myös läheisten tukemisessa, ja Muistiliitto on tehnyt todella hyvää työtä muistisairaiden läheisten kanssa tarjoamalla muun muassa vertaistukea ja tietoa. Myös meillä Attendolla halutaan parantaa kohtaamisia läheisten kanssa ja tämä yhteistyö sopii erittäin hyvin Läheisen kanssa –valmennuksemme jatkumoksi, sanoo toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Läheisen kanssa -valmennus on osa noin kaksi vuotta sitten käynnistynyttä Attendon muutosmatkaa. Muutosmatka koostuu konkreettisista teoista, joilla parannetaan kohtaamisia eli toimintakulttuuria ja toimintamalleja.

Muistiliitto on valtakunnallinen muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Liiton tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä.

Attendo on julkisten asumis- ja terapiapalvelujen yksityinen tuottaja. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille yli 420 Attendo-kodissa. Attendo tuottaa myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita.

Muistiliiton ja Attendon yhteistyöhön sisältyy vuosina 2022–2023 podcast-tuotantokausi, verkkosisältöjä sekä läheisten kohtaamiseen liittyvät koulutussisällöt.

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt voit osoittaa ystävällisesti Attendon tai Muistiliiton viestintään:
Attendo Suomi: viestinta@attendo.fi tai puh. 044 407 2011
Muistiliitto: tiedotus@muistiliitto.fi tai puh 044 727 8715

Lue ja kuuntele:
Muistiliitto-yhteistyöartikkeli: Muistisairaan kohtaaminen
Kohtaamisia Attendolla -podcast: Muistisairaan läheinen ja tunteet