Hyppää sisältöön

Attendon kommentit liittyen Lännen Median artikkeliin 21.10.2020

21.10.2020

Jaa

Lännen Media on tänään julkaissut artikkelin koskien keskeneräistä esitutkintaa hoivakoti Kallionsydämen tapahtumista. Artikkelissa Itä-Suomen poliisi kertoo seuraavaa: ”Mikäli yritystoiminnassa eli tässä tapauksessa asumispalveluyksikön liiketoiminnassa tavoitellaan taloudellista hyötyä, se voi äärimmillään johtaa hoidollisiin tai muihin laiminlyönteihin, jotka voivat taas johtaa ihmisten sairastumiseen tai kuolemaan.”

Meillä ei ole tiedossa seikkoja, joiden perusteella Attendo olisi voinut saada taloudellista hyötyä Kiuruveden tapahtumiin liittyen.

Otamme seuraavan kerran kantaa tähän asiaan, kun poliisi saa esitutkinnan päätökseen. Mielestämme on hyvin tärkeää, että asiat selvitetään ja poliisi saa tehdä työnsä rauhassa, etenkin esitutkinnan ollessa vielä kesken.

Olemme pyrkineet edesauttamaan tapahtumien selvittämistä ja avoimesti toimittaneet poliisille kaiken tiedon, mitä meiltä on pyydetty. Olemme mm. toimittaneet poliisille esitutkintaa varten tarkan aikajanan, josta käy ilmi tapahtumien tarkka kulku. Joitakin työntekijöitämme on kuultu esitutkintaan liittyen.

Keskeytimme oma-aloitteisesti hoivakoti Kallionsydämen toiminnan 9.4.2020 ja siirsimme toiminnan tilaajamme, Ylä-Savon soten vastuulle.

Olemme kertoneet Kiuruveden tapauksesta enemmän blogipostauksessamme 22.4.2020 https://www.attendo.fi/ajankohtaista/arkisto/artikkelit-ja-blogit/mita-hoivakodeissa-tapahtuu-korona-aikaan/

 

Virpi Holmqvist
toimitusjohtaja
Attendo Oy