Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Myös sisätiloissa vierailut onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Päihdekuntoutujien asumispalvelut

Tarjoamme palveluja päihdekuntoutujille tavoitteenamme vaikuttaa myönteisesti asiakkaan elämisen laatuun. Tuemme asiakkaita heidän pyrkimyksissään saada päihteidenkäyttö hallintaan tarjoamalla pysyvän tai tilapäisen kodin sekä turvaa ja apua asioiden järjestämiseen. Toiminnan tarkoituksena on uuden tien löytäminen ja näköalojen laajentuminen tulevaisuuteen.

Hae palveluitamme

Kuntouttavia asumispalveluita

Palvelumme ovat tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, joilla ei ole asuntoa, ja jotka eivät sovellu päihteettömiin asumispalvelumuotoihin. Jokaiselle palveluitamme käyttävälle tehdään yhdessä hänen ja tilaajakunnan kanssa yksilöllinen, päivittäistä arkea ohjaava kuntoutussuunnitelma, jossa määritellään arkeen ja asumiseen liittyvät kuntoutukselliset tavoitteet. Päähenkilö on palveluiden käyttäjä itse.

Askeleita oikeaan suuntaan

Joskus pienetkin askeleet oikeaan suuntaan ovat elämän kannalta suurimmat. Yksiköissämme ei paeta ongelmia, vaan ongelmien keskeltä löytyvät ratkaisut. Jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on arvostava: asiakas kohdataan ihmisarvoisena myös päihtyneenä. Ihmisarvo on jokaisella sama, jokainen etsii omia sisäisiä voimavarojaan sekä mahdollisuutta onnelliseen ja hyvään elämään. Vaikka päihteidenkäytön lopettamiseen ja hallintaan saamiseen annetaan tukea, voi olla myös niin, ettei päihteetön elämä onnistu heti tai mahdollisesti koskaan. Siitä huolimatta meistä jokainen tarvitsee kodin, jossa voi elää hyvää, turvallista ja ihmisarvoista elämää.

Ammattitaitoista tukea

Henkilökunta on paikalla yksiköissämme myös yöaikaan. Työmuotoina ovat omaohjaajajärjestelmä ja kuntoutumista ohjaavat yhteisöhoidollinen sekä ratkaisukeskeinen näkökulma. Jokaiselle asukkaalle valitaan oma ohjaaja ja tehdään tavoitteellinen asumisen suunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Tukitoimilla pyritään ehkäisemään asukkaan päihteidenkäyttöä sekä lisäämään asukkaan osallistumista yhteiskuntaan ja yhteisöön.

Yhteystiedot

Jos haluat kuulla lisää palveluistamme tai olla muuten meihin yhteydessä, löydät yhteystiedot verkkosivuiltamme. Voit hakea sivun ylälaidassa olevalla hakutoiminnolla oman alueesi yksiköt. Jokaisen yksikön omalta sivulta löytyy yksikön yhteystiedot. Olemme lisäksi koonneet Attendon mielenterveys- ja päihdepalveluiden aluejohtajan ja -päälliköiden yhteystiedot omalle sivulleen.