Hyppää sisältöön

Attendo Mäntytuuli

Hoivakotimme sijaitsee kauniin maalaisidyllin keskellä Alajärven Kortekylässä, Etelä-Pohjanmaalla. Mäntytuuli tuottaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ihmisille, jotka sairautensa tai vammansa vuoksi tarvitsevat jatkuvaluontoisesti toisen henkilön tukea tai apua päivittäisissä toiminnoissa.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Kortekyläntie 212

 • 62900 Alajärvi

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 13

  Huoneen koko - 12-15,6 m2

  Valmistunut - 2008

  Hyvinvointialue - Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

 • Erikoisosaaminen : Muistisairaat neurologiset sairaudet
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Hoivakoti Mäntytuulessa asiakkaan hyvä arki muodostuu jokaiselle mielekkäästä tekemisestä tai rauhoittumisesta omiin puuhiin. Tärkeintä on asukkaan täysipainoinen viihtyminen omassa arjen ympäristössään. Tavoitteenamme on varmistaa, että asukkaat asuvat kodinomaisissa olosuhteissa.
Pyrimme luomaan hyviä vuorovaikutussuhteita ja yhteistoimintaa, sekä huomioimaan jokaisen asukkaan yksilöllisyyden, persoonallisuuden sekä henkilökohtaiset valmiudet. Tuemme asukkaita omahoitajamallilla sekä yksilöllisillä hoito- ja tukimuodoilla. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja he omaavat kuntouttavan työotteen. Jokainen asukas huomioidaan yksilöllisesti hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissamme on 11 viihtyisää asukashuonetta, jotka kooltaan vaihtelevat 12-16 neliön välillä. Huoneet on täysin kalustettuja, mutta asukkaat voivat halutessaan tuoda omat rakkaat ja tärkeät kalusteensa ja sisustaa huoneensa niillä.
Hoivakodin sydän suurtalouskeittiö, sijaitsee ruokasalin ja suuren oleskelutilan välittömässä läheisyydessä. Aulat ja käytävät ovat tilavia ja esteettömästi kuljettavia. Ulkosalle on rakennettu kaksi suurta katettua terassia, molempiin päihin asumisyksikköä. Suuret piha- ja puutarha alueet tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen ja virkistäytymiseen turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Suunnittelemme asukkaan arjen toiminnot yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa. Toiminnassamme painottuu kohtaamisen, arvostamisen ja yhteenkuuluvuuden periaatteet. Vapaa-ajan toiminnot sisällytetään osaksi asukkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Mietimme yhdessä, mikä tekee kunkin päivästä hyvän juuri tänään ja etsimme yhdessä aktiivisuuden muotoja, jotka edistävät hyvinvointia ja hyvää arkea. Luemme, nautimme musiikista, ulkoilemme, keskustelemme, muistelemme ja vietämme yhdessä vaihtelevia ja kokemuksellisia tapahtumia. Toivotamme myös läheiset ja ystävät osallistumaan asukkaan arkeen ja juhlaan.

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää