Hyppää sisältöön

Attendo Peiponhovi

Attendo Peiponhovi on hoitokoti Turussa. Peiponhovi sopii kodiksi sekä omatoimisille kevyttä apua tarvitseville ikäihmisille, että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Hurtinkatu 10

 • 20610 Turku

 • Varsinais-Suomi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 59

  Huoneen koko - 26 m2-52 m2

  Valmistunut - 2016

  Hyvinvointialue - Varsinais-Suomen hyvinvointialue - Varha

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Ryhmäkodit - 4

  Vapaita paikkoja - Kyllä

 • Erikoisosaaminen : Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Palveluasumista on saatavilla eri hintaisina palvelupaketteina, huolenpidon tarpeesta riippuen. Tehostettu palveluasuminen sisältää kokonaisvaltaisen, ympärivuorokautisen hoivan sekä sitä tukevat palvelut. Tarjolla on myös lyhytaikaista asumista, esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja ja laaditaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma, jota päivitetään tarpeen mukaan. Järjestämme asukkaille lisäpalveluita (mm. kampaaja ja jalkahoitaja) tarpeen mukaan omakustannushintaan.

Peiponhovin ajatuksena on tuoda taidetta ja kulttuuria hoivakodin arkeen. Kulttuuri viihdyttää ja tuo elämään mielekkyyttä. Lisäksi se tekee hyvää aisteille ja muistille sekä vahvistaa ihmisen identiteettiä sekä yhteisöllisyyden tunnetta.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Peiponhovi sijaitsee rauhallisella luonnonläheisellä alueella Turun Hurttivuoressa. Peiponhovissa on neljä ryhmäkotia, joissa on yhteensä 59 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma 26m2 huone, jossa on peruskalusteena sänky, verhot ja esteetön WC/kylpyhuone - muuten asukkaat saavat sisustaa kotinsa itse. Saatavilla on myös 52m2 kokoisia kahden hengen huoneita, joihin voi muuttaa esimerkiksi pariskuntana. Kaikki Peiponhovin tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Hoivakodin jokaisessa ryhmäkodissa on asukkaille yhteinen, tilava oleskeluhuone ja ruokailutila yhdessäoloon ja seurusteluun. Peiponhovissa on viihtyisä saunaosasto. Asukkaiden käytössä on myös luonnonläheinen ja helppokulkuinen piha-alue, jossa on mukava ulkoilla.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Peiponhovissa korostamme aktiviteettien suunnittelussa kulttuuria ja taidetta. Kulttuuri viihdyttää ja tuo elämään mielekkyyttä. Lisäksi se tekee hyvää aisteille ja muistille sekä vahvistaa ihmisen identiteettiä sekä yhteisöllisyyden tunnetta. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu asukkaiden toiveita kuunnellen muun muassa musiikkia, taidepajoja, lukuhetkiä ja muistelutuokioita. Kannustamme mukaan yhteiseen tekemiseen mutta takaamme myös mahdollisuuden vetäytyä omaan rauhaan. Kuukausittaisen virikeohjelman suunnittelee viriketyöryhmä ja arjen aktiviteetteja organisoi Peiponhovin oma virikeohjaaja.

Aktiviteetit
Story image

Oma fysioterapeutti

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Fysioterapeutti
Aleksi Ahokas
puh. 041 730 8033
aleksi.ahokas@attendo.fi

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää