Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Castren sv

Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari

Tervetuloa meille

Anni Johnsson, Enhetschef

På vardagar kl 8-16

Tietoja

Paikkojen määrä
22
Huoneen koko
11,9-20,9 m2
Palvelua kielillä
suomi, svenska
Valmistunut
2007

’’Bra personal.’’ ’’Paljon hyvää, rakkautta.’’ ’’Ett ganska bra ställe att vara på!’’ ’’Rentoa ja roteeta menoa.’’

Kundernas tankar om Castren

Målinriktat stöd

Attendo Castrén är ett servicehem i Jakobstad med 22 platser. Attendo Castrén erbjuder boende- och rehabiliteringsservice, indelad i olika steg, för mentalvårdsklienter. I servicehemmet finns även stödboende för personer som klarar sig mera självständigt. De som bor på hemmet betjänas på både finska och svenska. De som bor på Attendo Castrén behöver inte anstaltsvård, men klarar inte heller av ett självständigt boende eller vardag. Tillsammans med den boende, de anhöriga samt social- och hälsovården utarbetas en individuell rehabiliteringsplan för alla boende, där man tar hänsyn till den boendes livshistoria, seder, vanor och behov. Rehabiliteringsplanen revideras regelbundet och alltid vid behov.

Eget hem

Var och en har ett eget rum som han eller hon får inreda enligt egen önskan. Servicehemmet omfattar hela höghuset och grupphemmen finns på de två översta våningarna. På den nedersta våningen finns fyra stödboenden, bastu och tvättstuga. Alla basservice finns i Castréns närhet. I området finns också möjlighet till bra och trygga frilufts- och fritidsaktiviteter. Havsstranden finns på promenadavstånd från hemmet.

Lev livet på ditt eget sätt

I hemmets vardag stärker man viktiga levnadsfärdigheter och lär sig utföra vardagssysslor. Den individuella rehabiliteringsplanen utarbetas utgående från den boendes egna resurser och förmågor samt för att gen den boende möjlighet att lära sig nytt och få uppmuntran. I Attendo Castrén har man under flera år utvecklat dagverksamhet och rehabilitering hemma. Funktionerna utgör en del av servicehemmets verksamhet, men finns i separata utrymmen.
Inom dagverksamheten tillhandahålls verksamhet i smågrupper utgående från klienternas behov och önskemål. Inom dagverksamheten samlas bland annat kockgrupper samt dam- och herrgrupper. Målet med rehabilitering hemma är att hjälpa klienten leva ett självständigt liv i sitt eget hem. Klienten får hjälp med vardagssysslor, såsom matlagning, butiksbesök och annan organisation i vardagen.

Följ oss i sociala medier!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.683805,"lng":22.732938},"content":"<h4>Attendo Castren sv</h4><p>Castréninkatu 10 A, 68600 </br> 68600 Pietarsaari </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.683805,22.732938' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Castréninkatu 10 A, 68600,
68600 Pietarsaari
Länsi-Suomi

Löydä meille