Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Castren

Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Päivätoiminta
Paikkojen määrä
22
Huoneen koko
11,9-20,9 m2
Palvelua kielillä
suomi, ruotsi

Tervetuloa meille

Palvelukodin päällikköJenni Sydänsaari

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447800476

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Castrén on 22 asukkaan palvelukoti Pietarsaaressa. Attendo Castrén tarjoaa portaittaista, ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille. Palvelukodissa on myös tukiasuntoja itsenäisemmin pärjääville asukkaille. Kodin asukkaita palvellaan sekä suomeksi että ruotsiksi
Attendo Castrénin asukkaat eivät tarvitse laitoshoitoa mutta eivät myöskään selviydy itsenäisestä asumisesta ja arjesta. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, omaisten sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tavat, tottumukset ja tarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti sekä aina tarpeen niin vaatiessa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka saa sisustaa haluamallaan tavalla. Palvelukodin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdesta ylimmästä kerroksesta löytyvät ryhmäkodit. Alimmassa kerroksessa sijaitsee neljä tukiasuntoa, sauna sekä pyykkitupa. Castrenin lähellä on kaikki peruspalvelut. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Merenranta on kävelymatkan päässä kodilta.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Kodin arki sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua. Henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asukkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisen mahdollistamiselle ja kannustamiselle. Attendo Castrénissa on kehitetty usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Toiminnot ovat osa palvelukodin toimintaa, mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa.
Päivätoiminnassa tarjotaan toimintaa pienryhmissä kuntoutujien tarpeen ja halukkuuden mukaan. Päivätoiminnassa kokoontuu muun muassa kokkiryhmiä ja naisten- sekä miestenryhmiä. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan sekä autetaan arjen askareissa kuten ruuanlaiton toteutuksessa, kaupassa käynnillä sekä muussa arjen organisoinnissa.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.683805,"lng":22.732938},"content":"<h4>Attendo Castren</h4><p>Castréninkatu 10 A, 68600 </br> 68600 Pietarsaari </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.683805,22.732938' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Castréninkatu 10 A, 68600,
68600 Pietarsaari
Länsi-Suomi

Löydä meille