Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Castren

Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari

Tervetuloa meille

Anni Johnsson, Palvelukodin johtaja

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Päivätoiminta
Paikkojen määrä
22
Huoneen koko
11,9-20,9 m2
Palvelua kielillä
suomi, ruotsi
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 780 0476

’’Bra personal.’’ ’’Paljon hyvää, rakkautta.’’ ’’Ett ganska bra ställe att vara på!’’ ’’Rentoa ja roteeta menoa.’’

Asukkaiden ajatuksia Castrenista

Tavoitteellista tukea

Attendo Castrén on 22 asukkaan palvelukoti Pietarsaaressa. Attendo Castrén tarjoaa portaittaista, ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille. Palvelukodissa on myös tukiasuntoja itsenäisemmin pärjääville asukkaille. Kodin asukkaita palvellaan sekä suomeksi että ruotsiksi
Attendo Castrénin asukkaat eivät tarvitse laitoshoitoa mutta eivät myöskään selviydy itsenäisestä asumisesta ja arjesta. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, omaisten sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tavat, tottumukset ja tarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti sekä aina tarpeen niin vaatiessa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka saa sisustaa haluamallaan tavalla. Palvelukodin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdesta ylimmästä kerroksesta löytyvät ryhmäkodit. Alimmassa kerroksessa sijaitsee neljä tukiasuntoa, sauna sekä pyykkitupa. Castrenin lähellä on kaikki peruspalvelut. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Merenranta on kävelymatkan päässä kodilta.

Omannäköistä elämää

Kodin arki sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua. Henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asukkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisen mahdollistamiselle ja kannustamiselle. Attendo Castrénissa on kehitetty usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Toiminnot ovat osa palvelukodin toimintaa, mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa.
Päivätoiminnassa tarjotaan toimintaa pienryhmissä kuntoutujien tarpeen ja halukkuuden mukaan. Päivätoiminnassa kokoontuu muun muassa kokkiryhmiä ja naisten- sekä miestenryhmiä. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan sekä autetaan arjen askareissa kuten ruuanlaiton toteutuksessa, kaupassa käynnillä sekä muussa arjen organisoinnissa.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.683805,"lng":22.732938},"content":"<h4>Attendo Castren</h4><p>Castréninkatu 10 A, 68600 </br> 68600 Pietarsaari </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.683805,22.732938' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Castréninkatu 10 A, 68600,
68600 Pietarsaari
Länsi-Suomi

Löydä meille