Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Kajaanin Helmi

Kaplastie 8, 87250, Kajaani

Tervetuloa meille

Pirjo Huusko, Hoivakodin johtaja

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
42
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2015
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 764 0482

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Hoivakoti Kajaanin Helmi tarjoaa 42 ikääntyneelle asukkaalle yksilöllisiä hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita Kajaanissa. Hoivakodissa vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria. Kajaanin Helmen omassa kodissa asutaan elämänsä loppuun asti ja kodin yksityisyyttä kunnioitetaan samalla yhteisöllisyyteen kannustaen. Hoiva ja kuntoutus räätälöidään aina yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Kajaanin Helmessä toiminnan tavoitteena on monipuolinen ja aktiivinen arki, kunnioittaen asukkaan yksilöllistä elämäntarinaa, tapoja ja tottumuksia. Asukkaaksi Kajaanin Helmen hoivakotiin voi tulla kunnan tai kaupungin palvelusetelillä tai itsemaksavana asukkaana. Hoivakotiin voi tulla asumaan pysyvästi sekä lyhytaikaisille intervallijaksoille, esimerkiksi omaishoitajan lomien ajaksi, kuntoutusjaksolle sairaalajakson jälkeen tai kuntoutumaan kotona pärjäämisen vahvistamiseksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Attendo Kajaanin Helmessä asukkaat asuvat omissa asunnoissaan, jotka voi sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroillaan. Oman kodin lisäksi Kajaanin Helmessä on viihtyisät ja tilavat yhteiset tilat, joissa vietetään aikaa yhdessä. Viihtyisälle pihamaalle pääsee ulkoilemaan turvallisesti vuoden ajasta riippumatta. Keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maittavaa kotiruokaa, herkkuja kahvihetkiin ja juhlaruokia aina juhlan ja vuodenajanhuomioiden. Sauna lämpenee aina halukkaille.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Attendo Kajaanin Helmen arkeen kuuluu tanssia, laulua, muistelua, keskustelua sekä monipuolista tekemistä yhdessä kodin asukkaiden kanssa. Asukkaita kannustetaan osallistumaan itse päivittäisiin toimiin mahdollisimman itsenäisesti, jokaisen omat voimavarat huomioiden. Kuntoutus ja kuntouttava hoiva ovat mukana kodin jokaisessa hetkessä, vuoden jokaisena päivänä. Kodissa eletään jokaisen asukkaan ehdoilla, tämän luontaisen rytmin mukaisesti, ilman kellonaikoja tekemiselle.

Kuntouttava toiminta

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Kuntoutukseen liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä yksikön fysioterapeuttiin:

Tarja Wideman, fysioterapeutti (AMK) / 041 731 6247, tarja.wideman@attendo.fi

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.236127,"lng":27.74657},"content":"<h4>Attendo Kajaanin Helmi</h4><p>Kaplastie 8, 87250 </br> 87250 Kajaani </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.236127,27.74657' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kaplastie 8, 87250,
87250 Kajaani
Itä-Suomi

Löydä meille