Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Taivallahti

Mechelininkatu 32 A-B, 00260, Helsinki

Tervetuloa meille

Tiia Santala, Hoivakodin johtaja

Yhteystiedot ryhmäkoteihin löytyvät Muut yhteystiedot -kohdasta

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Palveluasuminen, Lyhytaikainen asuminen
Paikkojen määrä
61
Valmistunut
2016
Palveluseteli käy
Kyllä

Yksilöllistä hoivaa

Helsingin Taivallahden vanha kasarmialue heräsi eloon syksyllä 2016 ikäihmisten hoivakoti Taivallahden ympäristönä. Tarjoamme 61 ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista, sekä kotona asumiseen tähtäävää kuntoutuskodin palvelukokonaisuutta. Asumaan voivat tulla kevyemmän palveluasumisen, tehostetun asumispalvelun tai kuntoutuskodin intervallijaksoille saapuvat asukkaat. Hoito räätälöidään yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Kaikessa toiminnassa tähtäämme asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissamme eletään inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suorituskeskeisyyttä. Asukkaan voinnin muuttuessa mukautamme palvelumme tilanteeseen ja toiveisiin sopiviksi. Kevyempään palveluasumiseen on mahdollista saada kotihoidon palveluseteli, kotitalousvähennys ja eläkkeensaajan asumis- ja hoitotuki.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Oma koti

Taivallahden 2. ja 3. kerroksissa tarjoamme ympärivuorokautista asumista 45 asukkaalle ympärivuorokautisena tehostettuna asumispalveluna. Kodin 4. kerroksen viihtyisät vuokra-asunnot (15 asuntoa, joista yksi on pariskunnalle suunniteltu) on suunnattu kevyemmän palveluasumisen asukkaille, jotka pärjäävät vielä melko itsenäisesti mutta ovat jo kevyemmän tuen ja palvelun tarpeessa. Vuokra-asunnoissa on asukkailla käytössään omat minikeittiöt sekä osassa asunnoista viherparveke. Asuntojen koot vaihtelevat 20–43 m² välillä. Kerroksessa on myös kaunis oleskelutila, joka on rakennettu kasarmin entiseen liikuntasalitilaan. Talossa on kuntouttavat olohuoneet sekä Seniorikuntosali. Lisäksi kaikki Töölön sydämessä sijaitsevan Taivallahti Kasarmi-korttelin palvelut ovat hoivakodin asukkaiden käytettävissä. Korttelin palveluita ovat esimerkiksi ravintola, kauppa- ja seurakuntapalvelut.

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Elämä palvelukodissa on asukkaittensa näköistä. Mielekäs ja aktiivinen arki ylläpitää asukkaidemme toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Kannustamme omatoimisuuteen ja tarjoamme paljon iloista, kiinnostavaa ja fiksua toimintaa, josta voi valita mieleisensä oman jaksamisensa huomioiden. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä henkilökunnan ja asukkaiden kanssa. Toiminnassamme huomioimme myös juhlapyhät sekä merkkipäivät. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, huomiota ja ohjausta tukien asukkaan omia voimavaroja ja totuttua päivärytmiä. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan palvelukodin ja asukkaiden arkeen.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.1709806,"lng":24.9200281},"content":"<h4>Attendo Taivallahti</h4><p>Mechelininkatu 32 A-B, 00260 </br> 00260 Helsinki </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.1709806,24.9200281' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Mechelininkatu 32 A-B, 00260,
00260 Helsinki
Etelä-Suomi

Löydä meille