Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Myös sisätiloissa vierailut onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Taivallahti

Mechelininkatu 32 A-B, 00260, Helsinki

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
69
Valmistunut
2016
Palveluseteli käy
Kyllä

Tervetuloa meille

Hoivakodin johtajaLotta Cederlöf

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447262238

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Helsingin Taivallahden vanha kasarmialue heräsi eloon syksyllä 2016 ikäihmisten hoivakoti Taivallahden ympäristönä. Tarjoamme 69 ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista, sekä kotona asumiseen tähtäävää kuntoutuskodin palvelukokonaisuutta. Asumaan voivat tulla kevyemmän palveluasumisen, tehostetun asumispalvelun tai kuntoutuskodin intervallijaksoille saapuvat asukkaat. Hoito räätälöidään yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Kaikessa toiminnassa tähtäämme asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissamme eletään inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suorituskeskeisyyttä. Asukkaan voinnin muuttuessa mukautamme palvelumme tilanteeseen ja toiveisiin sopiviksi. Kevyempään palveluasumiseen on mahdollista saada kotihoidon palveluseteli, kotitalousvähennys ja eläkkeensaajan asumis- ja hoitotuki.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Taivallahden 2. ja 3. kerroksissa tarjoamme ympärivuorokautista asumista 40 asukkaalle pitkä- tai lyhytaikasena asumispalveluna. Kodin ylimmän kerroksen viihtyisät vuokra-asunnot on suunnattu kevyemmän palveluasumisen asukkaille, jotka pärjäävät vielä melko itsenäisesti mutta ovat jo kevyemmän tuen ja palvelun tarpeessa. Vuokra-asunnoissa on asukkailla käytössään omat minikeittiöt sekä osassa asunnoista viherparveke. Asuntojen koot vaihtelevat 20–43 m² välillä. Kerroksessa on myös kaunis oleskelutila, joka on rakennettu kasarmin entiseen liikuntasalitilaan. Talossa on kuntouttavat olohuoneet sekä Seniorikuntosali. Lisäksi kaikki Töölön sydämessä sijaitsevan Taivallahti Kasarmi-korttelin palvelut ovat hoivakodin asukkaiden käytettävissä. Korttelin palveluita ovat esimerkiksi ravintola-, kampaamo, kauppa- ja seurakuntapalvelut.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Elämä palvelukodissa on asukkaittensa näköistä. Mielekäs ja aktiivinen arki ylläpitää asukkaidemme toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Kannustamme omatoimisuuteen ja tarjoamme paljon iloista, kiinnostavaa ja fiksua toimintaa, josta voi valita mieleisensä oman jaksamisensa huomioiden. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä henkilökunnan ja asukkaiden kanssa. Toiminnassamme huomioimme myös juhlapyhät sekä merkkipäivät. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, huomiota ja ohjausta tukien asukkaan omia voimavaroja ja totuttua päivärytmiä. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan palvelukodin ja asukkaiden arkeen.

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Lue lisää ateriapalveluistamme.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.1709806,"lng":24.9200281},"content":"<h4>Attendo Taivallahti</h4><p>Mechelininkatu 32 A-B, 00260 </br> 00260 Helsinki </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.1709806,24.9200281' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Mechelininkatu 32 A-B, 00260,
00260 Helsinki
Etelä-Suomi

Löydä meille