Hyppää sisältöön

Kokemuksia kiertävän hoitajan työstä Attendolla

12.4.2022
Kiertävä hoitaja on hoitotyön moniosaaja. Kiertävälle hoitajalle kertyy monipuolista kokemusta ja erilaisia näkökulmia eri asiakasryhmien kanssa työskentelystä. Kiertävien hoitajien esihenkilö Henna Väkeväinen ja kiertävä lähihoitaja Sonja kertovat kokemuksia kiertävän hoitajan työstä Attendolla.

Jaa

Alkuviikko ikäihmisten hoivakodeissa, loppuviikon vuorot mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa, seuraavalla viikolla vuoroja voikin olla kehitysvammaisten sekä vammautuneiden palvelukodissa. Tätä voi olla arki kiertävänä hoitajana Attendolla, sillä työ on monipuolista ja liikkuvaa. Työntekijän oma osaaminen otetaan huomioon, eikä osaamista tarvitse olla entuudestaan kaikista asiakasryhmistä. Attendon kiertävät sijaistavat Attendo-kotien akuutteja puutoksia. Tieto siitä, missä Attendo-kodissa seuraavan päivän vuoro tehdään, tulee tietoon viimeistään edellisenä päivänä. 

Attendolla työskentelee noin 100 vakituista kiertävää hoitajaa valtakunnallisesti. Työ on kokonaisuutena vaihtelevaa ja antaa uutta näkökulmaa omaan työhön. Joustavuus, kehitysmyönteisyys ja halu nähdä erilaisia työyhteisöjä ovat kiertävälle hoitajalle sopivia ominaisuuksia. Kiertävä hoitaja työskentelee vakituisena työntekijänä Attendolla osana Attendo Omaa, eli Attendon osaajapankkia, mutta työpaikka vaihtuu tarpeen mukaan.

Jos olet kiinnostunut kiertävän työstä, mutta haluaisit tehdä sitä tuntityönä, voit ilmoittautua osaajaksi Attendo Oma- osaajapankkiin. Attendo Oman kautta voit hakea keikkatöitä ja valita itselle sopivat työvuorot. Työvuorojen löytäminen on helppoa ja keikkalaisena voit valita itsellesi sopivat vuorot. Lue lisää Attendo Omasta.

Kokemuksia kiertävän hoitajan työstä 

Sonja Kallio työskentelee kiertävänä lähihoitajana Jyväskylän alueella. Sonjan kokemus kiertävän lähihoitajan työstä Attendolla on ollut hyvä:

– ­Työ kiertävänä on erittäin antoisaa! Pääsee näkemään erilaisia työyhteisöjä ja erilaisia työpaikkoja, ihmissuhdetaidot ja ammatillinen kasvu on ollut jatkuvaa. Työn kautta olen oppinut luottamaan omiin taitoihin entistä enemmän. Kiertävän tehtävässä jokainen päivä on erilainen ja useassa Attendo-kodissa työskentely tuo vaihtelevuutta. Työn myötä ei pidä mitään asiaa enää itsestään selvänä, eikä pääse rutinoitumaan työhön, uteliaana osaa kysyä ja joskus jopa kyseenalaistaa hyvällä tavalla asioita ja tekemistä. Työssä ei pääse paatumaan, vaan se pitää virkeänä!

"­Työ kiertävänä on erittäin antoisaa! Pääsee näkemään erilaisia työyhteisöjä ja erilaisia työpaikkoja, ihmissuhdetaidot ja ammatillinen kasvu on ollut jatkuvaa." 
- Sonja Kallio, kiertävä lähihoitaja

Toimin itse kiertävien esihenkilönä Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen alueella. Koordinoin kiertävien päivittäistä työskentelyä ja toimin kokonaisvaltaisesti esihenkilönä alueen kiertäville työntekijöille. Tiimiläiset tukevat toisiaan työssään ja pidämme tiimipalavereita alueittain säännöllisin väliajoin. Kiertävät ovat Attendon vakituisia työntekijöitä, jotka nauttivat samoista työsuhde-eduista kuin yksikössä vakituisesti työskentelevätkin! Huomioimme palkkauksessa kiertävän tehtävän, josta muodostuu tehtäväkohtainen lisä. Olen äärimmäisen ylpeä tiimeistäni Joensuussa ja Jyväskylässä, he ovat raudanlujia moniosaajia!

Voisiko Attendo olla osa sinun uratarinaasi? Voisimmeko tarjota sinulle monipuolisen ja mielenkiintoisen työn? Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää, olethan yhteydessä oman alueesi rekrytointikoordinaattoriin!

Henna Väkeväinen
Kirjoittaja työskentelee rekrytointikoordinaattorina ja Attendon kiertävien hoitajien esihenkilönä Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen alueella.

 

Kiertävä hoitaja Attendolla

  1. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Pääset tutustumaan työssäsi eri asiakasryhmiin.
  2. Kiertävän tehtävässä aiemmasta kokemuksesta on hyötyä ja pääset ammatillisesti kehittymään monipuolisen tehtävänkuvan myötä.
  3. Uudelle työntekijälle varmistetaan perehdytys työssä onnistumisen takaamiseksi kaikissa Attendo kodeissa missä kiertävä työskentelee
  4. Työssäsi sinua tukee oma esihenkilösi, kiertävien tiimi sekä arjessa talon oma henkilöstö sekä Attendo-kodin johtajat!
  5. Meistä työ on laadukkaan elämän yksi osa-alue. Haluamme osaltamme olla vaikuttamassa sinun hyvinvointiisi, kuuntelemme toiveitasi! Voit tehdä työtä koko-aikaisesti tai osa-aikaisesti, mahdollisuus tehdä joko 2- tai 3-vuorotyötä.

Lue myös: 
Leena tekee keikkatyötä eläkkeellä
Alanvaihtajana sote-alalla
Armotonta menoa -elokuvan tarina sai onnellisen lopun
Hoitajan kynästä: Pelkkää pyllynpesuako?
Attendo Oma: Hae keikkatöitä!