Hyppää sisältöön

Tulkaas kahville, nyt alkaa ikäihmisten oma talk show!

2.11.2021
Vuoden vanhusteko 2021 –tunnustuksella palkittu KotiTV esittää 1.11. alkaen ikäihmisten omaa keskusteluohjelmaa. Attendo-kodeissa kuvatussa Tulkaas Kahville! –ohjelmassa ikäihmiset keskustelevat kahvipöydän ääressä. Aiheet liikkuvat päivänpolttavista kysymyksistä männävuosien muistoihin. Ohjelman tarkoitus on tarjota virkistävää sisältöä ikäihmisille ja lisätä tietoa muistisairauksista.

Jaa

KotiTV:n ohjelma on suunnattu kaikille ikäihmisille, sekä hoivakodeissa että kotona. Tulkaas kahville! -–ohjelmassa kahvipöytä katetaan kauniisti kahteen Attendo-kotiin: Kouvolassa sijaitsevaan Attendo Kankaronpuistoon, sekä Porissa sijaitsevaan Attendo Porinhelmeen. Attendo-kodeissa asuvat ikäihmiset Betty Oksa, Sirkka Hirvonen, Teuvo Mäntylä, Auli & Matti Oksanen, Mirja Nikkonen ja Kerttu Roering kokoontuvat keskustelemaan juontaja Hellevi Härkösen johdolla ikäihmisiä kiinnostavista aiheista. Ohjelmassa kuullaan myös Kouvolan ja Porin Muistiluotsien edustajien vinkkejä muistisairauksiin liittyen. Ohjelmat sopivat siis myös muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen.

Tulkaas kahville_Kuvakaappaus_Pori2.JPGKotiTV:n uusi ohjelmakokonaisuus tuo viihdettä ikäihmisille ja lisää tietoa muistisairauksista. 
Kuva: Tulkaas kahville! -ohjelma

Televisio on ikäihmisille tuttu media, sitä on helppo käyttää ja se tavoittaa kohderyhmän hyvin. Attendolle ja KotiTV:lle oli tärkeää tehdä ohjelma, joka lisää tietoa ja on samalla viihdyttävä.  Joka päivä noin neljäkymmentä suomalaista saa muistisairausdiagnoosin ja joka kolmas yli 65-vuotias on kertonut kärsivänsä muistiongelmista. Tulkaas Kahville -ohjelmassa Porin ja Kouvolan Muistiluotsien edustajat Päivi Siltanen ja Tarja Levonen kertovat, millaista on elää muistisairauden kanssa, miten muistia voi pitää yllä ja mistä muistisairaan läheinen voi etsiä tukea. Ohjelman vieraiden omat muistelut herättävät varmasti erilaisia muistoja myös katsojien mieliin. Ohjelmassa kuullaan muistoja esimerkiksi presidentti Mannerheimin tapaamisesta lenkkipolulla, rakkauden syttymisestä tansseissa sekä sotavuosien kipeistä kokemuksista.  

Millaista hoivakodissa on asua?

Ohjelmassa tutustutaan myös hoivakotiin. Ohjelman vieraat kutsuvat kamerat kylään omiin koteihinsa ja kertovat, millaista ikäihmisen elämä hoivakodissa on. Attendo-kotien työntekijät geronomi Sini Savusalo ja lähihoitajaksi opiskeleva Miia Buran kertovat millaista työ ikäihmisten parissa on.  

KotiTV:n uusi ohjelmakokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Attendon kanssa. Ohjelmakokonaisuuteen kuuluu myös ohjattuja fysio- ja toimintaterapiatuokioita, jotka ovat televisioesityksen jälkeen vapaasti katsottavissa myös Attendon Youtube-kanavalla.  

Katso Tulkaas Kahville! -jaksoja: Joka päivä noin neljäkymmentä suomalaista saa muistisairausdiagnoosin, eli vuodessa 14 500. 
THL:n mukaan Suomessa on tällä hetkellä 190 000 muistisairasta. Lisäksi joka kolmas 65 vuotta täyttänyt on kertonut kärsivänsä muistiongelmista, vaikka suurimmalla osalla heistä ei ole todettua muistisairautta.

Muistiongelmat koskettavat suurta määrää ikäihmisistä ja monin tavoin myös läheisiä. Suuri osa ikäihmisten Attendo-kodeissa asuvista henkilöistä sairastaa muistisairautta.  

Katso KotiTV:n ohjelmia netissä tai tarkista, näkyvätkö ohjelmat alueesi antenni-TV -verkossa.

Lue lisää hoivakodissa asumisesta:
Miten hoivakotiin pääsee? - Usein kysyttyä 
Huolipuhelut loppuivat kun Päivin äiti sai paikan hoivakodista
Fysio- ja toimintaterapiaa KotiTV:n ohjelmistossa


KotiTV:stä:
KotiTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Maksuton kanava tarjoaa lähetyksiä joka arkipäivä klo 11-13. KotiTV näkyy Digitan antenni-tv-verkossa kanavapaikalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv-verkossa sekä Telia TV digibokseissa kanavapaikalla 66, 
Ålcomin partner-operaattorien kanavapaikalla 99 sekä Elisa Viihteessä kanavapaikalla 567. Lisätietoa kanavasta ja näkyvyysalueista: kotitv.fi/info