Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Sijais- ja tukiperhetoiminta

Sijais- ja tukiperheet toimivat lapsen tai nuoren tukena tilanteessa, jossa omassa kodissa ei voi asua tai jossa oman perheen lisäksi hänen ympärilleen kaivataan turvallisia aikuisia. Me tarjoamme valmennusta ja tukea koko prosessin ajan perheille, jotka haluavat toimia sijais- ja tukiperhetoiminnassa.

hero icon left
hero icon right

Kuntien sijoituskyselyt numerosta: 044 494 0015 tai perhehoito@attendo.fi

Sijaisperhe ottaa lapsen perheenjäsenekseen

Sijaisperheitä tarvitaan lapsille, joiden ei ole mahdollista asua omassa kodissa. Edellytyksenä sijaisperheeksi ryhtymiseksi on, että oma elämä on tasapainossa. Lapselle tulee olla aikaa ja tilaa. Sijaisperheellä tulee myös olla valmiutta toimia yhteistyössä lapsen biologisen perheen ja viranomaisten kanssa. Tavoitteemme on aina toteuttaa onnistuneita sijaisperhevalintoja, jotta tarvetta lapsen uudelleensijoitukselle ei olisi. Tämä periaate on inhimillisintä lapselle ja vähentää laitossijoitusriskiä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan sijaisperheenä, kysy lisätietoja 041 731 2996 / Satu Parviainen, osoitteesta perhehoito@attendo.fi tai täytä yhteystietolomake ja olemme Sinuun yhteydessä:

Miten sijaisperheeksi ryhdytään?

Ennen lapsen tuloa perheeseen sijaisperhe käy läpi PRIDE-valmennuksen, joka antaa valmiudet uudenlaiseen perhe-elämään. Mikäli perhe valmennuksen jälkeen päättää ryhtyä sijaisperheeksi, saa jokainen perhe tehdä kasvatustyötä henkilökohtaisen työntekijän tukemana. Sijaisperhettä koulutetaan PRIDE-valmennuksen jälkeen perheen tarpeiden mukaisesti.

Koulutukset ja infotilaisuudet

Tukiperhe tarjoaa turvallista yhdessäoloa

Sijaisperheiden lisäksi lastensuojelussa tarvitaan erityyppisiä tukiperheitä, jotka tarjoavat lapselle tai nuorelle ajoittaista yhdessäoloa. Tukiperhetoiminnassa lapsi tai nuori otetaan mukaan perheen arkeen esimerkiksi viikonloppu- tai loma-aikaan. Valmennamme jatkuvasti uusia tukiperheitä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan tukiperheenä, kysy lisätietoja 041 731 2996 / Satu Parviainen, tai osoitteesta perhehoito@attendo.fi
Tai täytä ylempänä oleva yhteystietolomake.

Tuemme sijaisperhettä kaikissa tilanteissa

Attendon perhehoitopalveluiden oma lastensuojelun ammattilainen on sijaisperheen tavoitettavissa puhelimitse. Perheillä on lisäksi käytettävissä perhetyöntekijä perheen kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti esimerkiksi arkiseen apuun. Perheillä on myös mahdollisuus vertaistukeen Attendon perhehoitopalveluiden perheiden sekä Perhehoitoliiton alueellisten yhdistysten perheiden kanssa.

Lue lisää tukipalveluistamme sijaisperheille.

Tutustu tukipalveluihimme