Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Sotkamon Helmi

Kissakuja 1, 88600, Sotkamo

Tervetuloa meille

Minna Parkkinen, Hoivakodin johtaja

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
32
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2016
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0505506785

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Attendo Sotkamon Helmi tarjoaa kodinomaista ja kuntouttavaa palveluasumista ikääntyneille asukkaille. Sotkamon Sopalan viihtyisässä ympäristössä sijaitsevassa hoivakodissa on 24 pitkäaikaiseen asumiseen tarkoitettua tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 8 tuetun palveluasumisen paikkaa.
Sotkamon Helmessä eletetään virikkeellistä, elämänmakuista ja kuntouttavaa arkea. Hoivakodin toiminta perustuu asukkaan yksilöllisen elämäntarinan ja tarpeiden huomioimiseen ja ymmärtämiseen sekä autonomian kunnioittamiseen. Asukkaista huolta pitää sydämellään työtään tekevä ammattitaitoinen sosiaali- ja/tai terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta. Asukkaan läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat aina tervetulleita osallistumaan asukkaan ja palvelukodin arkeen ja juhlaan.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Sotkamon helmessä jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka asukas saa halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen omilla tavaroillaan. Kodin viihtyisät yhteiset tilat, kuten ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunatilat on tarkoitettu asukkaiden yhteistä käyttöä ja ajanviettoa varten. Tiloissa ruokaillaan ja kahvitellaan, rentoudutaan sekä tehdään arjen askareita, niin yhdessä kuin erikseenkin, jokaisen asukkaan yksilölliset voimavarat huomioiden. Palvelukodin pihalla on turvallista ulkoilla ja virkistäytyä luonnossa.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Palvelukodin viriketoimintaan kuuluu monipuolista toimintaa aina jumpparyhmistä erilaisiin askartelu- ja puuharyhmiin. Jokaisen palvelukodin asukkaan kuntouksessa ja hoidossa huomioidaan toiminnallisuus ja itsenäisyys. Asukasta kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, toimintaryhmiin sekä muihin palvelukodin toimintoihin huomioiden asukkaan voimavarat. Asukasta kannustetaan ja aktivoidaan tekemään asioita ja puuhia itse. Asioita ei tehdä tehdä asukkaan puolesta hänelle valmiiksi vaan niitä tehdään yhdessä asukkaan kanssa. Apua ja tukea on aina tarjolla ja asukkaan saatavilla hänen niin toivoessaan.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.129463,"lng":28.41405},"content":"<h4>Attendo Sotkamon Helmi</h4><p>Kissakuja 1, 88600 </br> 88600 Sotkamo </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.129463,28.41405' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kissakuja 1, 88600,
88600 Sotkamo
Itä-Suomi

Löydä meille