Hyppää sisältöön

Kun on aika muuttaa hoivakotiin

Attendo-kodin henkilökunta työskentelee asiakkaamme aidosti kohdaten. Meillä asiakas elää täyttä, omannäköistä elämää kodinomaisesti ja yhteisöllisesti. Attendo-koti on ikäihmisen koti, johon läheiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle. Attendo-kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja ja ne on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Attendo-kodit sopivat sekä omatoimisille, kevyttä tukea kaipaaville että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Erikoisosaamistamme on muistisairaiden ikäihmisten hoiva.

Palvelumme ikäihmisille

Ympärivuorokautinen hoiva

Ympärivuorokautinen hoiva on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja tukea vuorokauden ympäri, myös ilta- ja yöaikaan esimerkiksi muistisairauden vuoksi.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen, eli tavallinen palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arjessaan, kuten lääkehuollossa, peseytymisessä, mutta eivät ole ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa.

Lyhytaikainen asuminen

Hoivakodeissamme voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman tai oman kodin putkiremontin ajan.

Senioriasunnot

Senioriasunnossa asut omassa vuokra-asunnossasi ja voit ostaa tarvitsemasi yksilöllisesti suunnitellut palvelut suoraan kotiin.

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on, että asukkaat asuvat omassa kodissaan turvallisesti mahdollisimman pitkään turvallisesti. Kotihoitoa saa myös senioriasuntoihin.

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Kuinka paljon hoivakodissa asuminen maksaa? Miten hoivakotiin pääsee asukkaaksi? Mietityttääkö joku muu seikka? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit olla suoraan yhteydessä haluamasi hoivakodin johtajaan.

Usein kysytyt kysymykset
Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Panostamme Attendolla maukkaaseen ja ikäihmisten ravitsemustarpeisiin sopivaan ruokaan sekä säännöllisiin ruokailuhetkiin. Suuressa osassa hoivakotejamme on oma kokki. Juhlapäivinä nautitaan kuhunkin päivään sopiva teema-ateria perinteitä kunnioittaen.

Tutustu ruokalistaamme

"Tämä on minun kotini. Minun on turvallista olla täällä, ja minusta huolehditaan."

Mies, 86 vuotta

Ollut asukkaana 3 vuotta

Tietoa muuttajalle

Hoivakodeissamme asukkaat saavat asua kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ammattimainen hoiva on aina käden ulottuvilla. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samankaltaisena kuin ennen meille muuttoa. Muistathan, että hoivakoteihimme voi tulla tutustumisjaksolle ennen päätöksentekoa.

Attendon hoivakodeissa asumiseen sekä tarpeesi mukaisiin hoito- ja tukipalveluihin on haettavissa erilaisia tukia ja etuuksia, kuten eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki sekä kotitalousvähennys. Selvitämme yhdessä jokaisen asukkaamme kanssa, millaista tukea ja etuuksia asukkaalla on käytettävissään.

Muutto omasta kodista on suuri päätös ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on hoivakodissa tai palvelukodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet kattavasti tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:


Polku uuteen kotiin -opas

Kokemuksia ja arjen tarinoita Attendo-kodeista

Mitä on yhteisöllinen asuminen Attendo-kodissa?

Ikäihmisten yhteisöllinen asuminen on herättänyt keskustelua viime aikoina. Kyseessä on ajankohtainen aihe, sillä väestö ikääntyy ja yhteiskunnan on löydettävä kestäviä ratkaisuja ikäihmisten asumisen ja hoivan järjestämiseen. Tässä artikkelissa kerromme mitä yhteisöllinen asuminen on ja minkälaista arki on kodissa?

28.5.2024

Sirkunhovin sairaanhoitajat kertovat – ”Päiviimme kuuluu usein paljon naurua ja hyvää fiilistä”

Sirkunhovin tiimivastaava-sairaanhoitaja Kirsi ja sairaanhoitaja Riina kertovat kokemuksistaan sairaanhoitajan työstä Attendolla. Miten Attendo on mahdollistanut heille oman ammattitaidon kehittämisen ja joustavan työympäristön?

7.5.2024

Elina sai tarvittavan avun Attendo Hehkusta – ”Nyt minulla on kaikki mahdollisuudet tehdä mitä haluan”

Elina, 22 oli kamppaillut mielenterveysongelmien kanssa 9-vuotiaasta asti, kun hänet tuotiin Attendon mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikkö Hehkuun. Attendolla Elinan elämä sai kokonaan uuden suunnan.

3.5.2024

Mikä on parasta sinun työssäsi?

ASKO- eli asiakaskokemusohjelman luotsi ja asiakaskokemuksen asiantuntija Minna Linna pohtii tekstissään, mikä on hänen työnsä parhautta. Vierailut Attendo-kodeissa tuovat perspektiiviä arkeen. Omannäköinen elämä toteutuu kodeissa asukkaiden yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden.

22.4.2024