Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Viihtyisää ja turvallista arkea

Ympärivuorokautinen asuminen • Palveluasuminen • Lyhytaikainen asuminen • Senioriasunnot
Attendo-kodit tarjoavat ikäihmisille hoivaa sekä turvallista ja yhteisöllistä asumista viihtyisissä puitteissa. Meillä voit elää täyttä, omannäköistä elämää. 

Kun on aika muuttaa hoivakotiin

Attendo-kodin henkilökunta työskentelee asiakkaamme aidosti kohdaten. Meillä asiakas elää täyttä, omannäköistä elämää kodinomaisesti ja yhteisöllisesti. Attendo-koti on ikäihmisen koti, johon läheiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle. Attendo-kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja ja ne on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Attendo-kodit sopivat sekä omatoimisille, kevyttä tukea kaipaaville että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Erikoisosaamistamme on muistisairaiden ikäihmisten hoiva.

Usein kysyttyä

Kuinka paljon hoivakodissa asuminen maksaa? Miten hoivakotiin pääsee asukkaaksi? Mietityttääkö joku muu seikka? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit olla suoraan yhteydessä haluamasi hoivakodin johtajaan.

Omaa rauhaa ja yhteisöllistä asumista

Jokaisella asukkaalla on hoivakodeissamme yksityinen, tilava huone saniteettitiloineen. Huoneiden vakiovarusteluun kuuluvat paloturvalliset verhot ja sähkökäyttöinen hoivasänky, mutta muilta osin jokainen voi kalustaa ja sisustaa huoneensa kuten haluaa – kyse on asukkaan omasta kodista. Osassa hoivakoteja pariskuntien on mahdollista asua yhteisessä asunnossa. Hoivakotimme ovat usein jaoteltu pienempiin ryhmäkoteihin, joiden sydän on tilava ja helppokulkuinen yhteistila. Voit tutustua kunkin hoivakodin erityispiirteisiin hoivakotien omilla sivuilla.

Kaipaatko lisätietoa palveluistamme omalla alueellasi?
Kysy lisää aluepäälliköiltämme: 

Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Panostamme Attendolla maukkaaseen ja ikäihmisten ravitsemustarpeisiin sopivaan ruokaan sekä säännöllisiin ruokailuhetkiin. Suuressa osassa hoivakotejamme on oma kokki. Juhlapäivinä nautitaan kuhunkin päivään sopiva teema-ateria perinteitä kunnioittaen.

Palvelua eri tarpeisiin

Ympärivuorokautinen hoiva

Tehostettu eli ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja tukea myös ilta- ja yöaikaan. Tyypillisesti asukkaillamme on fyysisiä toimintarajoitteita tai muistisairauksia, joiden vuoksi kotona asuminen ei ole mahdollista.

Kevyt tai tavallinen palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arkeensa, mutta eivät ole ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa. Avuntarvetta voi olla päivittäisissä asioissa kuten lääkehuollossa, peseytymisessä tai ruoanvalmistuksessa.

Lyhytaikainen asuminen

Hoivakodeissamme voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman tai oman kodin putkiremontin ajan. Kysy lisää haluamasi hoivakodin johtajalta!

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on, että asukkaat asuvat omassa kodissaan mahdollisimman pitkään turvallisesti ja elävät tyytyväisinä oman näköistään elämää. Kotihoito perustuu yksilölliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan, jossa huomioidaan asukkaan voimavarat ja läheisten apu. Tarjoamme kotihoitoa Hämeenlinnassa Kaurila-Myllymäen alueella sekä osassa yksiköitämme eri puolilla Suomea.

"Tämä on minun kotini. Minun on turvallista olla täällä, ja minusta huolehditaan."

Mies, 86 vuotta Ollut asukkaana 3 vuotta

Hyödyllistä tietoa muuttajalle

Muutto omasta kodista on suuri päätös ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on hoiva- tai palvelukodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet kattavasti tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Saat ladattua oppaan klikkaamalla Polku uuteen kotiin -tekstiä kuvan päällä. Muistathan, että hoivakoteihimme voi tulla tutustumisjaksolle ennen päätöksentekoa.

Ammattitaitoista hoivaa

Hoivakodeissamme asukkaat saavat asua kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ammattimainen hoiva on aina käden ulottuvilla. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja ja laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samankaltaisena kuin ennen meille muuttoa.

Tuet ja etuudet

Attendon hoivakodeissa asumiseen sekä tarpeesi mukaisiin hoito- ja tukipalveluihin on haettavissa erilaisia tukia ja etuuksia, kuten eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki sekä kotitalousvähennys. Selvitämme yhdessä jokaisen asukkaamme kanssa, millaista tukea ja etuuksia asukkaalla on käytettävissään.