Hyppää sisältöön

Attendon kaksi hoivakotia maan kymmenen parhaimman joukossa

23.11.2022
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kysynyt ensimmäistä kertaa vanhushoivan asiakkailta heidän mielipidettään hoivan laadusta. Kyselyssä maan kymmenen parhaan joukossa on kaksi Attendon hoivakotia.

Jaa

Attendo Kalmari Saarijärveltä sekä Attendo Haga Uusikaarlepyystä ovat THL:n kyselyssä maan kymmenen parhaimman joukossa, sijoilla 5 ja 6. 

Lisäksi Attendon hoivakoti on kolmen parhaan joukossa kaikkiaan yhdeksällä hyvinvointialueella. Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Savossa kolmen kärkiporukkaan on yltänyt peräti kaksi Attendo-kotia. 

– Tulos on hieno niin Attendon kuin suomalaisen vanhushoivan kannalta. THL:n mukaan enemmistö asiakkaista on tyytyväisiä vanhuspalveluihin. Eniten iloitsen tietysti Attendo-kotien saamasta hyvästä palautteesta ja onnittelen kaikkia hyvää palautetta saaneita työntekijöitämme, sanoo toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. 

THL:n mukaan suurin osa kyselyyn vastanneista vanhuksista on tyytyväisiä saamaansa palveluun ja olisi valmis suosittelemaan sitä muille. THL:n mukaan asiakkaat pitävät hoitajia ystävällisinä, luottavat heihin ja kokevat olonsa turvalliseksi. Valtaosin asiakkaat saavat apua nopeasti, kun sitä tarvitsevat. 

– Viesti on samansuuntainen äskettäin julkistamassamme omassa tyytyväisyyskyselyssämme. Tämä kertoo siitä, että ASKO-keskustelumme ja -harjoittelumme ja johtamisen valmennuksemme tuottavat tulosta ja että olemme edenneet muutosmatkallamme, Holmqvist sanoo.

Hyvinvointialueilla kolmen parhaan joukossa ovat seuraavat Attendo-kodit: 

 1. Attendo Vuoksenniska, Imatra, Etelä-Karjalan HVA
 2. Attendo Vuoksela, Imatra, Etelä-Karjalan HVA
 3. Attendo Tamminiitty, Teuva, Etelä-Pohjanmaan HVA
 4. Attendo Jouhenjoki, Kerimäki/Savonlinna, Etelä-Savon HVA
 5. Attendo Onnentupa, Ristijärvi, Kainuun HVA
 6. Attendo Kalmari, Saarijärvi, Keski-Suomen HVA
 7. Villa Linnea, Espoo, Länsi-Uudenmaan HVA
 8. Attendo Ruusuvuori, Tampere, Pirkanmaan HVA
 9. Attendo Haga, Uusikaarlepyy, Pohjanmaan HVA
 10. Attendo Iltatuuli Nilsiä, Nilsiä/Kuopio, Pohjois-Savon HVA 
 11. Attendo Männistön Sydän, Kuopio, Pohjois-Savon HVA

Ympärivuorokautisen palveluasumisen asukkaat arvioivat palvelua viiden kohdan perusteella: 1) Saan tarpeeksi apua ja palvelua 2) Hoitajat ovat ystävällisiä 3) Minulla on turvallinen olo 4) Toiveitani otetaan huomioon hoivassa ja palvelussa 5) Olen tyytyväinen ruokaan. 

THL:n Kerro palvelustasi -kysely tehtiin keväällä 2022. THL toteuttaa kyselyn kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa palveluasumisessa jatkossa kahden vuoden välein. 

Kysely lähetettiin kaikkiin Manner-Suomen yli 2 800 vanhuspalveluyksikköön, joissa oli säännöllisiä tai pitkäaikaisia iäkkäitä asiakkaita. Kyselyyn vastasi 42 000 asiakasta.

Lue lisää:

Attendolaisten tyytyväisyys on edellytys onnistumisellemme

Attendon ja Muistiliiton yhteistyö osana parempia kohtaamisia ja laadukasta hoivaa

Koko työyhteisö muutti Kaavin kunnalta Attendolle - isoja muutoksia arkeen